Kopiosto-valtakirja

 
 

Kopiosto-valtakirjalla tekijänoikeuden suojaamien teosten oikeudenomistajat eli esimerkiksi kääntäjät antavat Kopiostolle valtuutuksen myöntää puolestaan lupia teostensa kopiointiin.

Kopiosto-valtakirja annetaan Kopioston jäsenjärjestöille. Kääntäjät antavat valtakirjan Suomen kääntäjien ja tulkkien liitolle (SKTL) kääntäjän ominaisuudessa. SKTL edustaa Kopiostossa kääntäjiä.

Jos teet monen tyyppisiä teoksia (esimerkiksi käännät ja kirjoitat kaunokirjallisuutta sekä kirjoitat tietokirjoja), valtakirja kannattaa antaa erikseen jokaiselle teostesi alaa edustavalle jäsenjärjestölle. Voit antaa valtakirjan usealle Kopioston jäsenjärjestölle, mutta vain kerran tietyssä ominaisuudessa, esim. SKTL:lle kääntäjän ominaisuudessa.

Kerran annettu valtakirja säilyy voimassa pysyvästi. Valtuus ei lakkaa automaattisesti, esimerkiksi erotessasi järjestöstä, jollet itse erikseen peru tai muuta sitä. Jos olet jo aiemmin antanut meille valtakirjan, ei sitä tarvitse uusia, eikä antaa toistamiseen. Voit kuitenkin halutessasi päivittää sen, jos esim. yhteystietosi ovat muuttuneet.

 
 

Lataa Kopiosto-valtakirja käyttöösi tästä:

PDF-tiedosto Kopiosto-valtakirja (suomi) (602 kB)
PDF-tiedostoKopiosto-fullmakt (svenska) (623 kB)
PDF-tiedostoKopiosto Grant of Rights (English) (614 kB)