Tarja Roinila -stipendi

Tarja Roinila © Markku Ojala

 

Tarja Roinila (1964–2020) tunnettiin lahjakkaana ja monipuolisena käännös- ja tulkkausalan ammattilaisena, esseistinä, opettajana sekä avuliaana, aktiivisena ja kannustavana kollegana. Stipendi kunnioittaa Tarja Roinilan muistoa auttamalla aloittelevia kääntäjiä ja tulkkeja uransa käynnistämisessä.

Stipendistä

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto perusti uuden Tarja Roinila -stipendin joulukuussa 2023. Ensimmäinen stipendihaku on tammikuussa 2024. Stipendit rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä ja sen Suomen kääntäjien ja tulkkien liitolle SKTL:lle maksamilla kollektiivisilla Kopiosto-tekijänoikeuskorvauksilla. Stipendit jaetaan Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kevätkokouksessa.

Stipendihaku

Stipendiä haetaan kerran vuodessa hakuaikana. Hakijan tulee perehtyä huolellisesti hakuilmoitukseen ja sen sisältämiin hakuehtoihin ennen hakemuksen lähettämistä. Hakemus lähetetään sähköisellä hakulomakkeella. Hakemukset käsittelee SKTL:n Tarja Roinila -stipendityöryhmä, minkä jälkeen SKTL:n hallitus päättää stipendinsaajista.

Hakuilmoitus

Hakulomake

Säännöt