Apurahan saamisen jälkeen

 

Apurahan saaneet saavat liitosta ilmoituksen sen myöntämisestä. Ilmoitus lähetetään apurahajärjestelmän kautta. Myös kielteisestä päätöksestä ilmoitamme kaikille henkilökohtaisesti apurahajärjestelmän kautta.

Jos olet saanut apurahasta myöntävän päätöksen, pyydämme ensi tilassa sinua toimittamaan liitolle apurahajärjestelmän kautta maksusuunnitelman eli

 • tilinumerosi IBAN-muodossa,
 • maksupyynnön apurahasta, jotta voimme laittaa apurahan maksuun,
 • henkilötunnuksesi (Mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, kerro asiasta apurahajärjestelmän kautta).

Tämän jälkeen apurahat maksetaan niiden hakijoiden tileille, joille se on myönnetty. Apurahoja maksetaan  kuukauden lopussa, heinäkuussa ei makseta apurahoja.

Apurahansaajan tulee toimittaa SKTL:lle apurahajärjestelmän kautta henkilötunnus (sosiaaliturvatunnus). Tätä tarvitaan apurahatiedon ilmoittamiseen verottajalle. Henkilötunnus ilmoitetaan riippumatta apurahan suuruudesta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ilmoittaa kaikki vähintään 1 000 euron suuruiset apurahat verottajalle.  Mikäli apurahansaajalla on samana vuonna monta pientä, yhteensä vähintään 1 000 euron suuruista apurahaa, syntyy myös ilmoitusvelvollisuus verottajalle. Tästä syystä pyydämme kaikilta apurahansaajilta henkilötunnukset. 

Mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, ilmoitathan apurahajärjestelmän kautta meille ulkomaalaisen henkilötunnuksesi, kiitos.

Tietoa projektiapurahan saajille

Apuraha maksetaan työryhmän vastuuhenkilölle, vastuuhenkilön tilille, ja hän toimittaa apurahasta vuoden kuluessa apurahaselvityksen eli tilittää apurahan käytön. Näin toimitaan, olipa kyse projektin kuluessa syntyneistä kustannuksista, jotka koskevat mahdollisesti maksettuja palkkoja sivukuluineen (jolloin kuittina työsopimus ja maksusuoritteiden kopiot) tai laskua vastaan maksettu palkkiota.

Projektiapuraha voidaan myöntää työryhmälle, mutta sen tilittämisestä vastaa vastuuhenkilö. Jos apurahasta maksetaan palkkaa tai palkkiota kolmannelle osapuolelle, tämä ei itse ilmoita verotuksessa saaneensa apurahaa, vaan palkkaa tai palkkiota. Sen sijaan työryhmän vastuuhenkilö ilmoittaa verottajalle saanensa ko. summan apurahana ja selvittää, mitä maksuja siitä on suoritettu. 

 

Ohje apurahan saajalle apurahan myöntämisen jälkeen

 • Kirjaudu apurahajärjestemään osoitteessa sktl.apurahat.net.
 • Jos Omat hakemukset -otsikon alla lukee Apuraha myönnetty, kirjaudu järjestelmän punaisesta Tee maksusuunnitelma -linkistä tekemään maksusuunnitelma, jotta voimme maksaa sinulle apurahan.
 • Täytä tilitietosi järjestelmään.
 • Näet sinulle myönnetyn apurahan suuruuden. 
 • Lisää apurahan maksatusajankohta. Apurahat maksetaan aina kuukauden lopussa, huomio tämä tarkeaikaa ilmoittaessasi. Heinäkuussa ei maksatusta.
 • Huomioi, että SKTL maksaa apurahat aina yhdessä erässä. Merkitse kuitenkin maksusuunnitelmaan myös maksuerä. (Koko summa samalle erälle)
 • Jos jostain syystä et haluakaan ottaa apurahaa vastaan, kerro siitä meille kohdassa 3. Lisää mahdolliset lisätiedot JA ole yhteydessä liiton toimistoon: laskutus@sktl.fi.
 • Lähetä maksusuunnitelma järjestelmän kautta SKTL:lle. Älä lähetä maksusuunnitelmaa, jos et ota apurahaa vastaan.

 

Kun haluat toimittaa apurahaselvityksen, saat lisätietoja täältä.