Palkinnot

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto jakaa vuosittain useita tunnustuspalkintoja. Palkittujen joukossa on sekä alan ammattilaisia että alaa edistäneitä tahoja.

– Mikael Agricola -palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena edellisvuotena julkaistun merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

– J. A. Hollon palkinto jaetaan vuosittain edellisvuotena julkaistun vaativan tietokirjan korkeatasoisesta suomennoksesta tai pitkään jatkuneesta ansiokkaasta tietokirjallisuuden suomentamistyöstä.

– Asiatekstinkääntäjien jaoston Kääntäjän kukkanen -palkinto jaetaan joka toinen vuosi kiitoksena kääntäjää arvostavasta asiakkuudesta tai asiatekstinkääntäjien eteen tehdystä työstä.

– Av-kääntäjien jaoston Repla -palkinto jaetaan enintään kerran vuodessa henkilölle tai yhteisölle, joka edistää av-kääntämisen tai av-kääntäjien asemaa yhteiskunnassa.

– Tulkkijaoston Uljas Attila -palkinto jaetaan joka toinen vuosi henkilölle tai yhteisölle, joka edistää tulkkausta tai tulkkien asemaa yhteiskunnassa.

– Opettajien ja tutkijoiden jaoston Tiedon helmi -palkinto jaetaan joka toinen vuosi opetuksen ja joka toinen vuosi tutkimuksen ansioista.

– Opettajien ja tutkijoiden jaosto jakaa joka toinen vuosi myös käännöstieteen väitöskirjapalkinnon, joka myönnetään tutkijalle, jolta on kahden edellisen vuoden aikana ilmestynyt ansiokas käännöstieteellinen väitöskirjatutkimus suomalaisessa yliopistossa.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto rahoittaa omien palkintojensa lisäksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden Aarresaari-käännöspalkintoa.