Ansiomerkit

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton ansiomerkki

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry. voi myöntää ansiomerkin jäsenelleen tai muulle käännös- ja/tai tulkkausalalla ansioituneelle henkilölle, joka on tehnyt pyyteetöntä työtä liiton tai alan päämäärien eteen.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitolla on kaksi ansiomerkkiä:

  • Hopeinen ansiomerkki
  • Kultainen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää liiton hyväksi ansiokasta työtä tehneelle jäsenelle, liiton hallituksessa ja erilaisissa liiton vastuu- ja luottamustoimissa toimineelle henkilölle tai henkilölle, jolla on käännös- ja/tai tulkkausalalla merkittäviä ansioita, joka on kehittänyt alan käytänteitä tai ollut omalla toiminnallaan vaikuttamassa kääntäjien ja tulkkien asemaan yhteiskunnassa. Hopeinen ansiomerkki myönnetään ennen kultaista ansiomerkkiä.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää jatkuvasta ja pitkäaikaisesta ansiokkaasta työstä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton hyväksi henkilölle, joka on menestyksekkäästi toiminut liiton päämäärien hyväksi ja periaatteiden puolesta, sekä ollut omalta osaltaan tuomassa esiin kääntämisen ja tulkkauksen merkitystä yhteiskunnassa, taikka toiminut liiton merkittävissä luottamustoimissa, ja jolle on jo myönnetty liiton hopeinen ansiomerkki.

 

Jos haluat esittää ehdotuksen ansiomerkin saajaksi, otathan yhteyttä. Jos olet SKTL:n jäsen, voit myös tehdä ansiomerkkiehdotuksen Jäsensivujen kautta. Ehdotuksen voi jättää kirjautumalla jäsensivuille, osoitteessa: www.sktl.fi/jasenet/jasenkyselyt/ansiomerkkiehdotukset.