Jäsenyys

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto perustettiin vuonna 1955, kun kääntäjien keskuudessa ensimmäisen kerran tuli tunne, että yksittäisen kääntäjän omat toimet eivät riitä. SKTL on kulttuurijärjestö: yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on edistää kääntämistä ja tulkkausta osana suomalaista kulttuuria.

Käännösala on voimakkaassa murroksessa. Toiminta on kansainvälistä ja kääntäjille ja tulkeille tarjotaan toimeksiannon ehtoja, jotka eivät istu suomalaiseen sopimusmaailmaan. Alalla järjestetään laaja-alaisia kilpailutuksia, jotka omalta osaltaan kaventavat mahdollisuuksia vapaasti sopia toimeksiantonsa ehdoista. On tärkeää, että mahdollisimman monet ammatissa toimivat tiedostavat, mitä alalla tapahtuu, osaavat välttää ongelmatilanteita ja neuvotella itselleen toimivat sopimukset.

SKTL:n jäsenyys voi alkaa jo opiskeluaikana ja olemme tukenasi koko urasi ajan. Liiton jäsenyys korostaa kääntäjän tai tulkin kuulumista arvostettuun ammattikuntaan. Kuuntelemme herkällä korvalla käännösalan ammattilaisten reagointia yhteiskunnassa ja suuntaamme toimintaamme sen mukaan. Rivikääntäjä tai -tulkki pääsee vaikuttamaan liiton mielipiteisiin jaostojen kautta tai osallistumalla paikallisosastojen toimintaan.

Liity kääntäjien ja tulkkien aktiiviseen yhteisöön!

Jos olet ammattikääntäjä- tai tulkki, voit hakea jäsenyyttä täällä. Oletpa sitten kauno- tai tietokirjallisuuden kääntäjä, asiatekstinkääntäjä, asioimis-, oikeus- tai konferenssitulkki, av-kääntäjä, kääntämisen tai tulkkauksen opettaja taikka tutkija, voit hakea SKTL:n jäsenyyttä.