Hae jäsenyyttä

Liiton jäseneksi haetaan oheisella jäsenhakemuksella. Voit hakea useamman kuin yhden jaoston jäseneksi samalla kertaa.  Tutustu jäsenehtoihin. Lue lisää jäsenmaksusta.

Jäsenhakemuslomaketta voit myös käyttää, 

  • kun olet jo jäsen ja haluat liittyä jonkun toisen jaoston jäseneksi ja
  • kun olet opiskelija- tai koejäsen ja haluat hakea varsinaista jäsenyyttä.

Muistathan toimittaa hakemuksen mukana tarvittavat liitteet (esim. tutkintotodistus, työtodistuksia, opiskelijalta opintosuoritusote).

Jäsenyyshakemukset hyväksytään liiton hallituksessa noin viisi kertaa vuodessa. Suuntaa-antavat ajankohdat: tammikuussa, maaliskuussa, toukokuussa, elokuussa ja lokakuussa.

Jäseneksi liityttyään kääntäjä tai tulkki on oikeutettu käyttämään SKTL:n jäsenpalveluita. Jäsen saa verkkotunnukset, joiden kautta hän pääsee käyttämään SKTL:n verkkopalveluita ja hakemaan tarkempia tietoja SKTL:n sopimuksista, tutkimuksista ja muista alan ammattilaiselle tärkeistä asioista. Jäsen sitoutuu liittyessään liiton jäseneksi noudattamaan liiton sääntöjä ja eettisiä sääntöjä.

Jos haet varsinaista tai opiskelijajäsenyyttä, käytä oheista lomaketta. Jos haluat hakea ulko-tai kannatusjäsenyyttä, ota yhteyttä osoitteeseen jasenasiat@sktl.fi

Mikäli nettilomake ei toimi, ole hyvä ja ota yhteyttä toimistoon: jasenasiat@sktl.fi

Jos sinut hyväksytään SKTL:n jäseneksi, tallennamme jäsenhakemuksessa ilmoittamasi tiedot jäsenrekisteriimme. Tutustuthan tietosuojakäytäntöihimme.

Rekisteriselosteen voit lukea täältä.

Haen Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton

*

1) Henkilötiedot

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

2) Koulutus (tiedot oppiarvosta tai tutkinnosta)

Varsinaista jäsenyyttä hakevat: koulutusohjelma ja tutkinnon suorittamispaikka, oppilaitos sekä -vuosi. LIITE: tutkintotodistus.

Opiskelijajäsenyyttä hakevat: pääaine ja oppilaitos sekä opintopisteiden määrä. LIITE: tutkintotodistus ja/tai opintosuoritusote.

*

3) Työkielet

 

Kääntäjät:

Listaa pääasialliset työkielesi (jokainen käännettävä kielipari ja käännössuunta erikseen). Voit täydentää kielipareja kun hakemuksesi on hyväksytty.

 

Tulkit:


 4) Haen jäsenyyttä

*

Valitse jokin tai jotkin jaostoista ja täytä huolellisesti vähintään yksi alla olevista kohdista (tai kaikkia niitä jaostoja koskevat kohdat, joiden jäsenyyttä haet). 

Huom! Jos haet opiskelijajäsenyyttä, sinun ei tarvitse täyttää alla olevia kohtia, mutta liitä hakemukseesi aina opintosuoritusote (epävirallinen käy). Ruksaathan aina jonkin yllä olevan kohdan (jaoston). Huomaathan, että opiskelija voi hakea vain II, III ja IV jaostojen jäsenyyttä.

Jäseneksi hakevan tulee liittää hakemukseensa todistus suorittamastaan (käännös- ja/tai tulkkausalan) tutkinnosta. Jos hakija hakee jäsenyyttä työkokemuksen perusteella, hakemukseen tulee liittää erittely työkokemuksesta. Erittelystä tulee käydä ilmi työkokemuksen määrä (kuinka kauan olet toiminut alalla, tulkeilta tulkkaustuntien tai -päivien määrä). Erittelyyn voi sisällyttää myös toimeksiantajien suosituksia, työtodistuksia ja/tai liiton tulkkijäsenten suosituksia sekä todistuksia muusta suoritetusta kääntäjä- tai tulkkikoulutuksesta.

 

 

Kirjallisuuden kääntäjät (I jaosto)

 

Asiatekstinkääntäjät (II jaosto)

 

Av-kääntäjät (III jaosto)

 

Tulkit (IV jaosto)

 

Opettajat ja tutkijat (V jaosto)

 


 5) Hakemuksen liitteet

HUOM! Olethan muistanut liittää hakemukseesi vähintään seuraavat liitteet:

Kirjallisuuden kääntäjät (I jaosto): Suomennettujen teosten luettelo, jos et maininnut teoksia hakemuksessa jo aikaisemmin

Asiatekstinkääntäjät (II jaosto): Tutkintotodistus TAI auktorisoiduilta kääntäjiltä todistus auktorisoidun kääntäjän tutkinnosta TAI työtodistuksia, jos haet jäsenyyttä vähintään vuoden työkokemuksen perusteella (huomaathan, että työkokemus pitää osoittaa todistuksin tai muin luotettavin selvityksin).

AV-kääntäjät (III jaosto): Tutkintotodistus TAI toimeksiantajien työtodistuksia noin vuoden ajalta, jos haet jäsenyyttä työkokemuksen perusteella.

Tulkit (IV jaosto): todistus suorittamastasi tulkkausalan tutkinnosta. Jos haet jäsenyyttä työkokemuksen perusteella, hakemukseen tulee liittää erittely työkokemuksesta. Erittelystä tulee käydä ilmi työkokemuksen määrä tulkkauspäivinä ja/tai tulkkaustunteina. Erittelyyn voi sisällyttää myös toimeksiantajien suosituksia, työtodistuksia ja/tai liiton tulkkijäsenten suosituksia sekä todistuksia muusta suoritetusta tulkkikoulutuksesta.

Opettajat ja tutkijat (V jaosto): Tutkintotodistus + työtodistus kääntämisen ja tulkkauksen opettajana toimimisesta TAI tutkintotodistus ja todistus käännöstieteen jatko-opinnoista TAI työtodistus/-todistukset opetuskokemuksesta käännös- ja/tai tulkkausalalla sekä tutkintotodistus.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.