KäTu 2013

 XI KÄÄNTÄMISEN JA TULKKAUKSEN TUTKIMUKSEN SYMPOSIUMI

Teknologia ja kääntäjän työ

Turun yliopisto

12.–13.4.2013

Yli kymmenen vuoden ajan on KäTu-symposiumi koonnut vuosittain yhteen kääntäjiä, tulkkeja, kääntämisen ja tulkkauksen tutkijoita, opettajia, opiskelijoita, viittomakielen tulkkeja ja tulkkiopiskelijoita ja kääntämisestä ja tulkkauksesta muutoin kiinnostuneita. Symposiumin järjestää vuorollaan jokainen Suomessa kääntäjiä ja tulkkeja kouluttava yliopisto yhdessä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) opettajien ja tutkijoiden jaoston kanssa. Vuonna 2013 symposiumi pidetään Turussa, ja se alkaa perjantaina 12.4. klo 12.15.

 

KäTu2013-SYMPOSIUMIN TEEMA

Vuoden 2013 teema on teknologia ja kääntäjän työ. Teknologia käsitetään tässä laveasti sulkakynistä konekääntimiin. Pyrimme keräämään symposiumiin myös kuvamateriaalia, joka valaisee teknologian kehitystä.

Symposiumin pääpuhujia ovat professori Jaakko Suominen (Turun yliopisto, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma), esitelmällä Tulkkaava sähköaivo ja beatboxaava Google – konekääntämisen popularisointia 1950-luvulla ja 2010-luvulla, ja professori emerita Irmeli Helin, jonka esitelmän nimi on Sulkakynistä konekääntimiin. Kääntäjän apuvälineet Agricolasta ”automaattiin”.

KäTussa on lisäksi useita sektioesitelmiä ja yksi työpaja: ”Joukossako vara parempi? Paneelikeskustelu joukkoistamisesta käännösalalla.”

 

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu on 70 euroa; jatko-opiskelijoilta ja SKTL:n jäseniltä 40 euroa (sis. alv 23 %) ja opiskelijoilta 20 euroa. SKTL:n opiskelijajäsenet osallistuvat ilmaiseksi. Osallistumismaksuun sisältyy symposiumimateriaali sekä kahvi molempina päivinä.

Kätu2013-symposiumiin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa http://signum.utu.fi/katu2013/. Ilmoittautumisaika on 1.3.- 25.3. Ilmoittautuminen on sitova. Samalla lomakkeella ilmoittaudutaan myös illanviettoon, joka pidetään historiallisessa ympäristössä Aboa Vetus et Nova -museossa. Tarkempia tietoja ilmoittautumislomakkeessa. Osallistumismaksua ja mahdollista illallismaksua varten lähetämme ilmoittautuneille laskun sähköpostitse.

KäTu2013-symposiumia koskevat kiertokirjeet julkaistaan symposiumin verkkosivuilla http://signum.utu.fi/katu2013/ - siellä myös lisätietoa mm. majoitusvaihtoehdoista.

Kaikissa symposiumia koskevissa yhteydenotoissa pyydämme käyttämään sähköpostiosoitetta katu2013@lists.utu.fi.

KäTu2013-symposiumin järjestävät Turun yliopisto ja SKTL:n opettajien ja tutkijoiden jaosto.

TERVETULOA TURKUUN!