Kirjallisuuden kääntäjät – I jaosto

Kirjallisuuden kääntäjien jaostoon kuuluu yli 400 kääntäjää, niin konkareita kuin aloittelijoitakin. Luonteeltaan kirjallisuuden suomentaminen on usein yksinäistä puurtamista, mutta työn haasteet, ongelmat ja tavoitteet ovat yhteisiä, minkä vuoksi asioista on tarpeen keskustella ja niihin on syytä tarttua yhdessä.

Kokoonnumme pääsääntöisesti kuukauden toisena maanantaina. Tavanmukaisten järjestöasioiden lisäksi kokouksissa käsitellään kirjallisuuden kääntäjän työhön, toimeentuloon ja edunvalvontaan liittyviä asioita. Vierailevat puhujat avaavat näköaloja laajemmallekin. Ennen kaikkea kokoukset ovat kuitenkin erinomainen tilaisuus tavata kollegoita.
 
Olennaisena toimintamuotonamme on kirjallisuuden kääntämisen kurssien sekä muiden koulutus- ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. Olemme myös mukana kansainvälisessä toiminnassa ja erilaisissa kirjallisuuden kääntämiseen liittyvissä tapahtumissa, joita järjestämme myös itse. Alan palkkiokehitystä seurataan vuotuisella palkkiotiedustelulla, jonka tulokset ovat jaoston jäsenten saatavilla.
 
Tervetuloa mukaan toimintaan!
 

Yhteystiedot

kirjallisuudenkaantajat(at)sktl.fi
 

Linkit

Kirjallisuudenkääntäjien jaoston perusviestit 2019–2020

Ammattilaisen ja asiakkaan työkalupakki

Mikael Agricolan palkinto

J. A. Hollon palkinto

 
Apurahakalenteri, kääntäjäkeskusluettelo ja muuta hyödyllistä materiaalia löytyy liiton Jäsensivuilta.