Opiskelijat

 

 

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoon kannattaa liittyä jäseneksi jo opiskeluaikana. Erityisesti opintojen alkuvaiheessa, ammatillisen identiteetin kehittyessä, liiton tarjoama tuki ja mahdollisuus verkostoitua oman alan osaajien kanssa ovat tärkeitä. SKTL:n jäseneksi voi liittyä kuka vain, ja jäsenyytemme on riippumaton muiden järjestöjen jäsenyydestä. Minkään ammattiliiton jäsenyys ei sulje pois SKTL:n jäsenyyttä – voit siis olla meidänkin jäsenemme, vaikka kuuluisitkin johonkin ammattiliittoon!

Opiskelijan jäsenedut

Opiskelijat saavat käyttöönsä lähes kaikki SKTL:n jäsenedut. Opiskelijoillemme lähetämme myös Kääntäjä-lehden, tarjoamme liiton neuvontapalvelut, pääset osallistumaan koulutuksiimme ja tapahtumiimme edullisesti opiskelijahintaan tai jopa ilmaiseksi ja voit käyttää SKTL:n lakimiespalveluita vaikkapa työsopimuksesi tai toimeksiantosopimuksesi tarkistuttamiseen.

Ainoana erona varsinaisten jäsenten jäsenetuihin verrattuna on se, että opiskelijat eivät vielä näy kääntäjähakupalvelussamme. Kuitenkin valmistuttuasi ja haettuasi varsinaista jäsenyyttä, saat tietosi näkyviin myös hakupalveluun! SKTL:n jäsenenä saat tietoa käännös. ja tulkkausalan uusimmista uutisista, ja pääset opiskelijana osaksi ammattilaisten yhteisöämme. 

Opiskelijan jäsenmaksu

SKTL:n opiskelijajäsenyys on paljon varsinaista jäsenyyttä edullisempi. Meillä maksat aina saman opiskelijan jäsenmaksun – vaikka tienaisitkin opiskeluaikana enemmän, opiskelijajäsenen jäsenmaksusi ei nouse, vaan se on aina kaikille sama.

Ainejärjestöyhteistyö

Teemme yhteistyötä kääntämisen ja tulkkauksen sekä kielen ja kulttuurin ainejärjestöjen ja oppiaineiden kanssa sekä tuemme opiskelijoita eri tavoin.

Stipendit

SKTL myöntää vuosittain stipendejä opiskelijoille ja väitöskirjantekijöille. Lue lisää
 

Liity SKTL:n opiskelijajäseneksi!

Voit liittyä SKTL:n opiskelijajäseneksi, jos opiskelet kääntämistä, kääntämistä ja tulkkausta, filologian, kielen tai kulttuurin taikka vastaavaa oppiainetta, puhuttujen kielten tulkkausta tai asioimistulkin ammattitutkintoa tai oikeustulkin erikoisammattitutkintoa. Lue lisää jäsenehdoistamme.