« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Jäsenyys

Jäsenyys

 

Liity kääntäjien ja tulkkien aktiiviseen yhteisöön!

Jos olet ammattikääntäjä- tai tulkki, voit hakea jäsenyyttä täällä. Oletpa sitten kauno- tai tietokirjallisuuden kääntäjä, asiatekstinkääntäjä, asioimis-, oikeus- tai konferenssitulkki, av-kääntäjä, kääntämisen tai tulkkauksen opettaja taikka tutkija, voit hakea SKTL:n jäsenyyttä. Voit hakea jäsenyyttä myös, jos olet sivutoiminen.

 

Jäsenyys voi kestää koko uran ajan

SKTL:n jäsenyys voi alkaa jo opiskeluaikana ja olemme tukenasi koko urasi ajan. Liiton jäsenyys korostaa kääntäjän tai tulkin kuulumista arvostettuun ammattikuntaan. Kuuntelemme herkällä korvalla käännösalan ammattilaisten reagointia yhteiskunnassa ja suuntaamme toimintaamme sen mukaan. Rivikääntäjä tai -tulkki pääsee vaikuttamaan liiton mielipiteisiin jaostojen kautta tai osallistumalla paikallisosastojen toimintaan.

Kuinka kaikki alkoi

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto perustettiin vuonna 1955, kun kääntäjien keskuudessa ensimmäisen kerran tuli tunne, että yksittäisen kääntäjän omat toimet eivät riitä. SKTL on kulttuurijärjestö: yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on edistää kääntämistä ja tulkkausta osana suomalaista kulttuuria.

Pidä huolta eduistasi

Käännösala on voimakkaassa murroksessa. Toiminta on kansainvälistä ja kääntäjille ja tulkeille tarjotaan toimeksiannon ehtoja, jotka eivät istu suomalaiseen sopimusmaailmaan. Alalla järjestetään laaja-alaisia kilpailutuksia, jotka omalta osaltaan kaventavat mahdollisuuksia vapaasti sopia toimeksiantonsa ehdoista. On tärkeää, että mahdollisimman monet ammatissa toimivat tiedostavat, mitä alalla tapahtuu, osaavat välttää ongelmatilanteita ja neuvotella itselleen toimivat sopimukset.

Tule mukaan toimintaan!


 

 

Jäsenpalvelut

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton jäsenpalveluihin kuuluu monipuolisen koulutuksen, seminaarien ja muiden tapahtumien järjestäminen. SKTL haluaa tuoda esiin kääntäjien ja tulkkien arvokasta työtä erilaisten palkintojen kautta ja muistaa myös alaa edistäneitä tahoja. Kääntäjien ja tulkkien työskentelyedellytyksiä sekä kansainvälistymistä tuetaan apurahoilla.

Hae jäsenyyttä.

Tietoa jäsenehdoista

Lue jäseneduista.

Ehdota uutta jäsenetua.

Tietoa jäsenmaksusta

Hae jäsenmaksuvapautusta. (Koskee vain jäseniä)

 

Koulutus

Liitto järjestää jäsenilleen monenlaista koulutusta vuoden aikana, esimerkiksi kielenhuoltoa ja suomentajien mestarikursseja. Kursseista ja tapahtumista tiedotetaan tapauskohtaisesti.

Seminaarit

Jokavuotisilla seminaareilla on tärkeä rooli keskustelufoorumeina kääntäjien ja tulkkien keskuudessa. Seminaarit tuovat esiin ajankohtaista tietoa, tutkimustuloksia ja monipuolisia näkökulmia kehittyvään alaan. SKTL on mukana järjestämässä kansainvälisen kääntäjienpäivän seminaaria, suomalais-ruotsalaista kääntäjäseminaaria sekä kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumia.

Mentoriohjelma

Liitto koordinoi aloitteleville tai uraansa uudelleen suuntaaville jäsenille suunnattua mentoriohjelmaa, jossa kokeneet kääntäjät ja tulkit toimivat mentoreina. Mentorointi kestää yhden vuoden. Lue lisätietoja jäsensivuilta.

Jaostot ja paikallisosastot

Liiton viisi jaostoa ja kolme paikallisosastoa järjestävät aktiivisesti jäsentapaamisia. 

Kirjallisuuden kääntäjien jaosto

Asiatekstikääntäjien jaosto

Av-kääntäjien jaosto

Tulkkien jaosto

Opettajien ja tutkijoiden jaosto

Tampereen paikallisosasto

Turun paikallisosasto

Vaasan paikallisosasto


13.4.2024 klo 16:44:37