Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen syyskokous

Aika: 25.11.2023 klo 14:00
Paikka: Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto – Finlands översättar- och tolkförbund ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 25.11.2023 klo 14.00 Helsingissä (Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki). Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 19.11.

Ennen varsinaista kokousta osallistujien on mahdollista käydä tutustumassa SKTL:n uusiin toimitiloihin Tekstin talossa liiton henkilökunnan opastuksella. Kokouksen jälkeen vietetään tuttuun tapaan koko liiton yhteisiä pikkujouluja klo 17.00 alkaen.

 

Osallistumisohjeet

Kokoukseen on mahdollista osallistua vain läsnä tai valtakirjalla edustettuna mahdollisten äänestysmenettelyiden takia. Lähikokouksessa otetaan huomioon ajantasaiset terveysturvallisuussuositukset. Kokousta ei striimata eikä sitä ole mahdollista seurata etänä.

 

Valtakirjaohjeet

Varsinaisessa kokouksessa jäsen saa valtakirjalla käyttää enintään kahden poissaolevan, äänioikeutetun jäsenen äänioikeutta. Valtakirjan tulee olla nimetty määrätylle henkilölle ja kahden henkilön on todistettava valtakirjan antajan allekirjoitus oikeaksi. Vuoden 2022 jäsenmaksunsa laiminlyöneet eivät ole äänioikeutettuja, eivätkä siis voi äänestää toisenkaan valtakirjalla. Koe-, opiskelija-, kannatus- ja ulkojäsenillä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta, eikä siten myöskään mahdollisuutta äänestää valtakirjalla.

Valtakirja toimitetaan liiton toimistolle ennakkoon, viimeistään 19.11. skannattuna sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat@sktl.fi tai postitse osoitteeseen Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki. Huom.! Emme nouda kirjattuja lähetyksiä postista. Valtakirjan voit myös ottaa mukaasi paikan päälle kokoukseen, mutta ilmoita joka tapauksessa jo ilmoittautuessasi, jos sinulla on valtakirjoja ja kenen valtakirjoja ne ovat.

 

Kokousmateriaalit

Kokouksen materiaalit ladataan tälle sivulle marraskuussa ennen syyskokousta.

Ympäristöystävällisyyden nimissä toimitamme kokousmateriaalit osallistujille ensisijaisesti sähköisessä muodossa. Materiaalit myös heijastetaan valkokankaalle ja käydään yhteisesti läpi kokouksen aikana. Ilmoitathan ilmoittautumislomakkeella, jos toivot, että varaamme kokousmateriaalit sinulle myös tulostetussa muodossa.

 

Päivän ohjelma

12.30 – tutustumiskäynti Tekstin talossa
13.00 – kahvitarjoilu alkaa, tervetuloa!
13.15 – ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistaminen alkaa
13.55 – ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistaminen päättyy
14.00 – kokous alkaa
17.00 – pikkujoulut alkavat

Varsinaisen kokouksen jälkeen jaetaan myös asiatekstinkääntäjien jaoston Kääntäjän kukkanen -palkinto.

 

Ilmoittautumislomake

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.11.

Tekstin talo -käynnille ilmoittaudutaan syyskokouksen ilmoittautumislomakkeella. Kierros on avoin ainoastaan kokoukseen tulijoille. Pikkujouluihin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella, ja sinne ovat tervetulleita myös muut kuin kokousosallistujat.

 

Esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan valinta
3. Kokouksen sihteerin valinta
4. Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta
5. Kahden ääntenlaskijan valinta
6. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
7. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
8. Toimintasuunnitelma vuodelle 2024
9. Jäsenmaksun ja liittymismaksun määrääminen vuodelle 2024
10. Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten palkkiot ja kulukorvaukset vuodelle 2024
11. Tulo- ja menoarvio vuodelle 2024
12. Hallituksen jäsenten valinta
13. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta
14. Kunniajäsenten kutsuminen ja ansiomerkkien myöntäminen
15. Liiton juhlastipendien jakaminen
16. Ilmoitusasiat
17. Kokouksen päättäminen

 

Tervetuloa!