Vuoden 2019 Kääntäjän kukkanen Tehojengi Oy:lle

2.12.2019

Kuvassa oikealta vasemmalle: Elina Eskola, Kaisu Keisala-Kaseja sekä asiatekstinkääntäjien jaoston puheenjohtaja Marja Ollila.

Vuoden 2019 Kääntäjän kukkanen jaettiin yhteisöllisen työtila Teho-osaston perustaneelle Tehojengi Oylle, Elina Eskolalle, Kaisu Keisala-Kasejalle ja Hanna Sirniölle, Suomen kääntäjien ja tulkkkien liiton syyskokouksen yhteydessä lauantaina 30.11.2019.

Palkintoperusteluissa todetaan, että tamperelainen Teho-osasto tukee asiatekstinkääntäjien työedellytyksiä ja ammatillista kehitystä muun muassa tarjoamalla helposti lähestyttäviä työskentely- ja tapaamistiloja, törmäyttämällä kääntäjiä ja muiden alojen ammattilaisia ja raikastamalla kääntäjän imagoa suuren yleisön silmissä. Heidän toimintakonseptissaan korostuu kääntäjän rooli avoimena, luovana ja verkostoituvana liike-elämän toimijana. Ehdotuksen palkinnon saajaksi teki kääntäjä Paula Erkintalo.

Kääntäjän kukkanen on asiatekstinkääntäjien jaoston tunnustuspalkinto, johon kuuluu vuodesta 2017 kiertopalkintona Nina Sarkiman valokuvateos Vajaasti täydellinen (2014). Lue lisää palkinnosta täältä.