« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Vuoden 2019 Kääntäjän kukkanen Tehojengi Oy:lle

2.12.2019

Kuvassa oikealta vasemmalle: Elina Eskola, Kaisu Keisala-Kaseja sekä asiatekstinkääntäjien jaoston puheenjohtaja Marja Ollila.

Vuoden 2019 Kääntäjän kukkanen jaettiin yhteisöllisen työtila Teho-osaston perustaneelle Tehojengi Oylle, Elina Eskolalle, Kaisu Keisala-Kasejalle ja Hanna Sirniölle, Suomen kääntäjien ja tulkkkien liiton syyskokouksen yhteydessä lauantaina 30.11.2019.

Palkintoperusteluissa todetaan, että tamperelainen Teho-osasto tukee asiatekstinkääntäjien työedellytyksiä ja ammatillista kehitystä muun muassa tarjoamalla helposti lähestyttäviä työskentely- ja tapaamistiloja, törmäyttämällä kääntäjiä ja muiden alojen ammattilaisia ja raikastamalla kääntäjän imagoa suuren yleisön silmissä. Heidän toimintakonseptissaan korostuu kääntäjän rooli avoimena, luovana ja verkostoituvana liike-elämän toimijana. Ehdotuksen palkinnon saajaksi teki kääntäjä Paula Erkintalo.

Kääntäjän kukkanen on asiatekstinkääntäjien jaoston tunnustuspalkinto, johon kuuluu vuodesta 2017 kiertopalkintona Nina Sarkiman valokuvateos Vajaasti täydellinen (2014). Lue lisää palkinnosta täältä.


25.5.2020 klo 03:48:12