Kollegailta SKTL:n jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille – teemana työnohjaus

Aika: 22.4.2024 klo 16:00 - 19:00
Paikka: Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3, Helsinki (Permantosali, 1. kerros) ja verkossa

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto järjestää verkostoitumis- ja koulutustilaisuuden liiton jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Illan ohjelmassa on tutustumiskierros Tekstin taloon, koulutusta työnohjaukseen liittyen, mukavaa yhdessäoloa ja vapaamuotoista verkostoitumista. Paikan päällä tapaat SKTL:n toimiston väkeä ja liiton aktiiveja.

Työnohjausluento klo 17–18 striimataan, mutta sitä ei tallenneta.

Ilmoittautumislomake 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2024. Tervetuloa!

 

Illan ohjelma 

  • – klo 16–16.30 Tutustumiskierros Tekstin taloon (Tapaaminen Tekstin talon 1. kerroksen aulassa klo 15.55) (paikan päällä, ei striimata)
  • – klo 17–18 Luento: Mikä työnohjaus? Kouluttajana suomentaja, työnohjaaja Laura Jänisniemi (Permantosali, 1. kerros) (striimataan)
  • – klo 18–19 Vapaamuotoinen verkostoitumistilaisuus ja tarjoilua luennolle osallistuneille (paikan päällä, ei striimata)

Verkostoitumistilaisuudessa tapaat SKTL:n kirjallisuuden kääntäjien jaoston, asiatekstinkääntäjien jaoston, tulkkijaoston ja opettajien ja tutkijoiden jaoston väkeä. Vaasan paikallisosasto suunnittelee Vaasaan omaa verkostoitumistilaisuutta samalle päivälle.

 

Tekstin talo

SKTL:n toimisto muutti uuteen Tekstin taloon lokakuussa 2023. Jos et ole vielä ehtinyt käydä tutustumassa taloon, tervetuloa käymään! Esittelemme Tekstin talon tiloja ennen kollegaillan alkua.

Mikä työnohjaus? -luento

Tympii ja turhauttaa? Työnteko maistuu puulta, vaikka ala on itse valittu ja rakas? Ehkä on aika pysähtyä miettimään, mikä mättää. Työnohjaustapaamisissa keskustellaan koulutetun ohjaajan johdolla avoimesti ja luottamuksellisesti työhön ja mahdolliseen työyhteisöön liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista, etsitään ratkaisuja työn sujuvoittamiseen, jaksamisen parantamiseen ja omien vaikutusmahdollisuuksien tehokkaampaan käyttämiseen. Työnohjaus on antoisa, tavoitteellinen oppimisprosessi kaikille, jotka haluavat kehittyä työssään ja voida paremmin. 

Työnohjauksesta kertova Laura Jänisniemi on työskennellyt 28 vuotta kauno- ja tietokirjallisuuden suomentajana. Matkan varrella hän on puurtanut myös erilaisten hankkeiden parissa ja tuottanut kulttuuritapahtumia. Keväällä 2020 Jänisniemi valmistui työnohjaajaksi (STOry) ja opiskelee parhaillaan kirjallisuusterapiaohjaajaksi. 

SKTL

Oletko aina halunnut liittyä SKTL:n jäseneksi, mutta et ole ehtinyt täyttää jäsenhakulomaketta? Kiinnostaako kääntäminen tai tulkkaus tulevaisuuden ammattina? Opiskeletko kääntämistä tai tulkkausta? Tule tapaamaan kollegoita ja kysymään vapaamuotoisessa verkostoitumistilaisuudessamme lisää SKTL:stä ja kääntäjän tai tulkin ammatista.

Tervetuloa mukaan!