SKTL mukana Turun kirjamessuilla

Aika: 29.9.-1.10.2023
Paikka: Turun messukeskus

SKTL on tuttuun tapaan mukana kirjamessuilla myös vuonna 2023!

Olemme paikalla osastollamme A/45 messujen aukioloaikoina: perjantaina 29.9. klo 10–18, lauantaina 30.9. klo 10–17 ja sunnuntaina 1.10. klo 10–16.

Tapahtuman verkkosivut

 

Lavaohjelmamme:
 

Lauantai 30.9. 10.40–11.00 Jukola 

Nelikätistä kääntämistä. MARJA LUOMA JA SAMPSA PELTONEN. MOHAMED MBOUGAR SARR: MIESTEN SYVIMMÄT SALAISUUDET (Gummerus). Suomentajien Marja Luoman ja Sampsa Peltosen keskustelua tämän hetken kiinnostavimpiin kirjailijoihin kuuluvan Mohamed Mbougar Sarrin teoksesta. Haastattelijana Pauliina PietiläYhteistyössä SKTL ja Gummerus.

 

Sunnuntai 1.10. 15.00–15.22 Puisto

Nobelistin kääntämisestä ranskasta suomeksi. KESKUSTELU ANNIE ERNAUX’N TEOKSISTA. Ranskan merkittävimpiin nykykirjailijoihin kuuluvaa Annie Ernaux’ta kääntänyt Lotta Toivanen kertoo mm. Ernaux’n uusista käännöksistä Tapaus ja Nuori mies. Haastattelijana Pauliina Pietilä. Yhteistyössä SKTL ja Gummerus.

 

Lisäksi suosittelemme yhteistyökumppanimme kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston ohjelmaa, jossa on mukana kääntäjiä:

Lauantai 30.9. 16.00–16.45 Jukola

Lainaa kirjallisuuden tekijä!

Sanasto tuo messuille elävän kirjaston, josta messukävijä voi lainata kirjallisuuden tekijän 5 minuutin juttutuokiota varten. Lainattavissa kirjailijoita ja kääntäjiä eri kielillä. Mukana tueksi keskustelukortteja. Paikalle voi tulla myös omien kysymysten kanssa.

  • Mukana:
  •  
  • Kirjailija Dess Terentjeva
  • Kirjailija Sami Hilvo
  • Kirjailija ja tiedetoimittaja Tiina Raevaara
  • Toimittaja ja kirjailija Juha Kauppinen
  • Kääntäjä Laura Jänisniemi
  • Tietokirjailija ja kääntäjä Pekka Tuomisto
  • Kirjailija Johanna Holmström

 


Suunnista kirjaan:

SKTL on myös mukana Suunnista kirjaan -tapahtumassa perjantaina 29.9., jolloin kirjamessuilla tehtäviä ratkoo neljätuhatta 5.–10.-luokkalaista ja toisen asteen opiskelijaa. Osastomme A/45 on yksi tehtävärasteista.
 
Suunnista kirjaan on kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jossa eri-ikäiset nuoret etsivät messuilla vastauksia kirjallisuusaiheisiin kysymyksiin. Suunnistuksen tarkoituksena on innostaa nuoria lukemaan, kertoa nuorille kirjallisuuden eri lajeista ja kirjallisuuden tekemisestä sekä auttaa löytämään nuorille kiinnostavaa messuohjelmaa. Tapahtumaan osallistuvat 5.–6.-luokkalaiset, yläkoulun oppilaat sekä toisen asteen opiskelijat.
 

Tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.