Luento: Vitruvius – raksaslangia, taidetermejä ja kaikkea siltä väliltä latinasta suomeksi

Aika: 25.3.2023 klo 16:00 - 17:00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan Bertel-sali, Väinö Linnan aukio 8, Tampere

Liiton sääntömääräisen kevätkokouksen jälkeen järjestetään avoin luentotilaisuus, jossa Vitruviuksen Arkkitehtuurista-teoksen suomentajat Panu Hyppönen, Lauri Ockenström ja Aulikki Vuola keskustelevat klassikkoteoksen käännösurakasta. Luento-osuuteen voi osallistua, vaikka ei osallistuisi kevätkokoukseen. Tilaisuus on avoin, eli myös muut kuin liiton jäsenet ovat tervetulleita!

Kokouksen arvioidaan päättyvän n. klo 16.00 mennessä. Ennen yhteisohjelmaa pidetään lyhyt jaloittelutauko. Luento-osuus alkaa siis noin klo 16 ja päättyy klo 17.

 

Panu Hyppönen on filosofian maisteri sekä arkeologiasta että latinan kielestä. Hänen väitöstutkimuksensa käsittelee Vitruviuksen teoksen ja roomalaisen teatterirakennuksen yhteyksiä.

FT Lauri Ockenström toimii taidehistorian yliopistonlehtorina Jyväskylän yliopistossa. Hän on keskittynyt keskiajan ja uuden ajan alun taidehistoriaan, aatehistoriaan ja esoteeristen alojen historiaan.

Aulikki Vuola on kääntäjä ja filosofian maisteri latinan kielestä ja Rooman kirjallisuudesta. Vuola on suomentanut mm. Ciceron teoksen Puhujasta (2006) ja Quintilianuksen Puhujan kasvatuksen (2014).

 

Liiton jäseniä pyydämme ilmoittautumaan luennolle kevätkokouksen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Muut kuin liiton jäsenet voivat ilmoittautua Vitruvius-luennolle tästä linkistä.

Tilan rajoituksista johtuen paikkoja on rajallinen määrä.