Tampereen Kirjafestarit – Kirjamessut Tampereella

Aika: 3.-4.12.2022
Paikka: Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere

SKTL on mukana Tampereen kirjafestareilla vuonna 2022 sekä näytteilleasettajana että mielenkiintoisella lavaohjelmalla! Osastollamme voit mm. seurata kirjallisuuden kääntäjää työssään, tutustua vuoden 2022 Mikael Agricola- ja J. A. Hollon palkintoteoksiin ja keskustella käännös- ja tulkkausalan ajankohtaisista asioista. Nähdään SKTL:n osastolla 1.66!

 

SKTL:n lavaohjelma:

La 3.12. klo 17.00, Duetto 1
Keltaisen kirjaston kääntäjät: Einari Aaltonen ja Helene Bützow
Keltainen kirjasto on tarjonnut suomalaisille laadukasta käännöskirjallisuutta maailmalta jo vuodesta 1954. Koe Keltainen kirjasto suomentajien silmin ja kuule kirjasarjan uutuusteosten kääntäjiä. Keskustelemassa ovat palkitut kirjallisuuden kääntäjät Einari Aaltonen (mm. Abdulrazak Gurnahin Loppuelämät) ja Helene Bützow (mm. Kazuo Ishiguron Klara ja aurinko sekä Don DeLillon Hiljaisuus). Haastattelijana Tammen viestintäpäällikkö Johanna Harkkila.
Yhteistyössä: Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL ja Tammi
 
 
 
La 3.12. klo 17.30, Duetto 1
Suomentajat Kristiina Drews ja Heikki Karjalainen puhuvat Vladimir Nabokovin kääntämisestä
Vladimir Nabokov ei pahemmin esittelyjä kaipaa. 1900-luvun merkittävimpiin kirjailijoihin lukeutuva Nabokov tunnetaan erityisesti ovelista sanaleikeistään ja kimurantista juonenkuljetuksesta. Mitä kaikkea kirjailijan teokset siis vaativat suomentajiltaan? Puhumassa Mikael Agricola -palkintoehdokkaina Nabokov-suomennoksillaan olleet Kristiina Drews (Kalvas hehku, Gummerus 2014) ja Heikki Karjalainen (Väärin päin, Moebius 2021). Haastattelijana kulttuuritoimittaja Taru Torikka.