Keskustelutilaisuus tulkeille Vaasassa – TILAISUUS SIIRTYY

Aika: 14.3.2020 klo 14:00
Paikka: Svenska Folkskolans Vännerin kokoustila, Kauppapuistikko 23 B, Vaasa

Vallitsevan koronavirustilanteen takia tilaisuus on päätetty siirtää myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Seuraa tiedotusta!


 

Hyvä tulkki!

SKTL:n Vaasan paikallisosasto ja tulkkijaosto järjestävät lauantaina 14.3.2020 klo 14–15.30 yhteisen keskustelutilaisuuden tulkeille. Keskustelun alustajana rekisteröity oikeustulkki ja tulkkauksen tutkija Anni-Kaisa Leminen. Päivän aiheena on tulkkien eettinen kuormitus.

Aluksi kuullaan terveisiä ProPSI*-tutkimusryhmältä, joka on kyselyn avulla kartoittanut asioimistulkkauksen nykytilaa. Tämän jälkeen perehdytään tulkkien kohtaamiin eettisiin haasteisiin ja keskustellaan myös käytännön keinoista tulla toimeen eri haasteiden kanssa. Keskustelu on erittäin tervetullutta, sillä useimmiten olemme työkentällä melko yksin haasteidemme kanssa.

Päivän runko:

  • – Asioimis- ja oikeustulkkauksen tämänhetkinen tilanne sekä kentällä että tutkimuksessa.
  • – Mitä on eettinen kuormitus? Millaiset asioimis- ja oikeustulkin työssään kohtaamat tilanteet voivat aiheuttaa eettistä kuormitusta? Miten eettistä kuormitusta voi ehkäistä? Kysymyksenasettelua tulevasta väitöstutkimuksesta.
  • – Keskustelua ja kahvittelua
  • – Annamme lisätietoja SKTL:n tulkkijaoston toiminnasta sekä alan kouluttautumismahdollisuuksista.
 
Alustus pidetään suomeksi, keskustella voi myös ruotsiksi tai englanniksi. Tilaisuus on maksuton, mutta pienen tilan vuoksi osallistujamäärä on rajallinen.
 
SKTL:n jäsenten ilmoittautuminen viimeistään 12.3.2020 tulkkijaoston jäsenosiossa (Vaatii sisäänkirjautumisen. Jos salasanasi tai käyttäjätunnuksesi unohtuu, voit tilata ne sähköpostitse jäsentiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen täältä.) 
 
Muut kuin liiton jäsenet voivat ilmoittautua osoitteeseen vaasa@sktl.fi.
 

Tervetuloa mukaan!

 

Vaasan paikallisosaston toimikunta

Tulkkijaoston toimikunta