II jaoston teatteri-ilta: Helsingin kaupunginteatterin Vihainen leski -näytelmä

© Harri Hinkka / Helsingin Kaupunginteatteri
Aika: 4.12.2019 klo 19:00
Paikka: Helsingin kaupunginteatteri (suuri näyttämö), Eläintarhantie 5, 00530 Helsinki

Tule viettämään teatteri-iltaa kollegoiden kanssa ja kuulemaan kääntäjän ääntä!

Pikkujoulukauden kunniaksi asiatekstinkääntäjien jaosto viettää teatteri-iltaa ja lähtee katsomaan keskiviikkona 4.12. klo 19.00 Helsingin kaupunginteatterin Vihainen leski -näytelmää, joka perustuu Minna Lindgrenin romaaniin.

Väliajalla teoksen espanjaksi kääntänyt jaoston jäsen Laura Pascual kertoo kokemuksistaan tekstin parissa. 

Näytelmän päähenkilö Ullis on tunnollinen nainen, joka on elänyt koko elämänsä kuten kunnon ihmisen kuuluu. Kun puoliso kuolee, Ulliksella on edessään uusi elämänvaihe. Hän ei ole koskaan elänyt niin kuin olisi itse halunnut. Leskenä hän voi ryhtyä vihdoin nauttimaan elämästä. Mutta miten oma elämä otetaan haltuun ja miten elämästä nautitaan täysillä? Ullista esittää Riitta Havukainen. Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Pia Runnakko, Eija Vilpas ja Kai Lehtinen.

Lindgrenin romaanin arvioista päätellen odotettavissa on on hauska ilta:
”Vihainen leski on täynnä ronskia huumoria ja hulvatonta menoa – –.” (Helena Ruuska, Helsingin Sanomat 20.3.2018)
”Ansaitun osansa piikittelystä saa myös vinksahtanut yhteiskunta, jonka syvään juurtuneet stereotypiat ja kummalliset rakenteet nousevat naurun lomassa ovelasti esiin.” (Kaisa Järvelä, Aamulehti 8.4.2018)

Teatterilipun hinta on 39 euroa (norm. 45 euroa). Lipun hinta laskutetaan etukäteen. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumisiin sovelletaan SKTL:n peruutusehtoja.

 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.11. jäsensivuilla II jaoston jäsenosiossa olevalla lomakkeella.

Jos sinulla on kysyttävää tilaisuudesta, ota yhteyttä kakkosjaoston toimikuntaan osoitteessa: asiatekstinkaantajat@sktl.fi.

 

Tervetuloa mukaan!