Asiatekstinkääntäjien ja tulkkien yhteinen virkistyspäivä

Aika: 8.6.2019 klo 12:50
Paikka: Tuusulanjärvi; tapaaminen ravintola Huilin terassilla (650 m Järvenpään asemalta; R-juna Helsingistä klo 12.09 saapuu Järvenpäähän klo 12.39)

Tule reippailemaan ja aistimaan kulttuurihistoriaa asiatekstinkääntäjien ja tulkkien yhteiseen virkistyspäivään!

Otamme kesän vastaan nauttimalla liikunnasta ja kulttuurista Tuusulanjärvellä. Tuusulanjärvelle syntyi 1800- ja 1900-luvun vaihteessa huomattava taiteilijayhteisö, joka elää yhä järven rannan museoissa: Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin Ahola, Sibeliusten Ainola, J. H. Erkon Erkkola, Pekka ja Maija Halosen Halosenniemi... Nykyisin Tuusulanjärveä kiertää asfaltoitu pyöräilytie, jonka varrella voi nauttia järviluonnosta, nähdä taiteilijakodit ja vierailla monissa muissakin kohteissa. Tutustu kohteisiin kartalla täällä.

Tuusulanjärvelle pääsee pääkaupunkiseudulta lähijunalla. Jää pois Järvenpään asemalla. Tapaamme 650 metrin päässä asemalta ravintola Huilin terassilla ja jatkamme siitä matkaa. Jos tulet autolla, Huilin takana Prismaa vastapäätä on parkkialue.

Voit valita oman virkistystapasi esimerkiksi seuraavista:

  • - Pyöräily tai rullaluistelu: Tuusulanjärven kierroksella on mittaa 21 kilometriä, juuri sopivasti pyörä- tai rullaluistinlenkille. Maasto on enimmäkseen tasainen. Reitillä on muutama nousu, jotka eivät ole kovin raskaita. Pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden kannattaa lähteä kiertämään järveä vastapäivään, jolloin kierros alkaa 15 kilometrin pyöräilyllä kauniissa kesämaisemissa. Sitä seuraa museo-osuus, jolla jokainen voi poiketa mieleisiinsä kohteisiin. Ilman museopysähdyksiä järven kiertää reilussa tunnissa.
  •  
  • - Kävely: Suuri osa Tuusulanjärven kulttuurikohteista sijaitsee kävelymatkan varrella Tuusulan rantatiellä, jonka pituus on 3 kilometriä. Huilin terassilta on rantatien alkuun nelisen kilometriä. Jos haluat säästää jalkojasi, voit ajaa autolla rantatien alkuun ja aloittaa kävelyn siitä. Jos sinulla ei ole autoa, mutta toivoisit kyytiä rantatien alkuun, voit kertoa siitä ilmoittautumislomakkeella. Pyrimme järjestämään kyydin sitä tarvitseville.
  •  
  • - Perheen kanssa: Tuusulanjärvi sopii myös lasten retkikohteeksi. 7-vuotiaat ja sitä vanhemmat jaksavat kivalla kelillä pyöräillä järven ympäri hyvin – kunhan pitävät jäätelötauon järven toisen pään R-kioskilla, joka sijaitsee tasan matkan puolivälissä. Pienemmille lapsille suosittelemme vierailua johonkin museoon ja peuhutuokiota leikkipuistossa, joka sijaitsee näköetäisyydellä ravintola Huilin terassilta. Päivärytmin vaatiessa voit myös aloittaa kierroksen lounaalla ravintolassa.

 

Reittisuunnittelun avuksi olemme keränneet jäsensivuille esimerkkejä kohteiden välimatkoista. (Huom! Jäsensivut vaativat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos ne unohtuivat, voit uusia ne täältä.)

Kierroksen varrella pidämme yhteisen kahvitauon Lottamuseossa, johon on Huilista lyhintä tietä noin 5 kilometriä. Pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden reitillä Lottamuseo tulee vastaan noin 15 kilometrin kohdalla. Voit varmuuden vuoksi varata ulkoilutakkisi taskuun matkaevästä. Matkan varrella on myös muita pysähdyspaikkoja, joista voi ostaa purtavaa.

Jos tulet junalla, ehdit tapaamiseemme mainiosti, kun nouset Helsingistä klo 12.09 lähtevään R-junaan. Lähijunassa voi kuljettaa pyörän ja rullaluistimet. Muistathan kypärän ja suojukset: Tuusulanjärven kierros kerää kesäviikonloppuisin paljon väkeä, joten valppaus on matkalla valttia.

Virkistyspäivä on omakustanteinen. Useimpiin Tuusulanjärven museoihin pääsee Museokortilla.

Ilmoittaudu mukaan 5.6. mennessä lomakkeella, jotta tiedämme, ketkä voimme odottaa tapaavamme Huilin terassilla. (Huom! Jäsensivut vaativat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos ne unohtuivat, voit uusia ne täältä.)

Jos sinulla on kysyttävää vierailusta, ota yhteyttä tulkkijaoston toimikuntaan sähköpostiosoitteella tulkit@sktl.fi.

Tervetuloa!