Sopimus-/neuvottelukoulutusilta kirjallisuuden kääntäjille

Aika: 13.5.2019 klo 17:00 - 20:00
Paikka: ​Komedia-sali, Meritullinkatu 33, Helsinki (sisäpihalta maisemahissillä 2. kerrokseen)

Tiedätkö, millainen on reilu käännössopimus? Askarruttavatko sähkö- ja äänikirjakorvaukset? Haluaisitko oppia jämäkämmäksi neuvottelijaksi ja tunnistaa omat neuvotteluvalttisi? 

 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia kirjallisuuden kääntäjien sopimus- ja neuvottelukoulutusillassa maanantaina 13.5. klo 17–20 Komedia-salissa, Meritullinkatu 33, Helsinki (sisäpihalta maisemahissillä 2. kerrokseen)

Huom! Myös webinaarina, lisätietoja alla.

Kirjallisuuden kääntäjien jaosto järjestää sopimus- ja neuvottelukoulutusillan, jossa pohditaan, millainen on hyvä käännössopimus ja millaisilla keinoilla hyvään sopimukseen voidaan päästä. Puhujina ovat SKTL:n lakimies Karola Baran, joka kertoo kirjallisuuden käännössopimuksiin liittyvistä seikoista, sekä Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, joka tutustuttaa meidät neuvottelijan työkalupakkiin. Pokkinen on kirjoittanut teoksen Artisti maksaa – Neuvotteluopas luoville aloille (Nemo 2017), jossa neuvotaan, kuinka luovan työn ammattilainen voi valmistautua neuvotteluihin, hyödyntää neuvottelutilanteessa omaa luovuuttaan ja oppia neuvottelemaan itselleen parempia sopimuksia.

 

Alustava ohjelma-aikataulu

16.45-17.15 Kahvi/tee tarjolla paikan päällä koulutukseen osallistuville

17.15 Koulutus alkaa

17.15 Karola Baran: Kirjallisuuden käännössopimukset

Lyhyt jaloittelutauko

18.30 Lottaliina Pokkinen: Neuvottelijan työkalupakki

n. 20.00 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus sopii erinomaisesti niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin kirjallisuuden kääntäjille sekä kirjallisuuden kääntämisestä kiinnostuneille muiden jaostojen jäsenille tai opiskelijajäsenille. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Tiaisuudessa on myynnissä muutamia Artisti maksaa – Neuvotteluopas luoville aloille -kirjoja,  joita voi tilaisuudessa ostaa Lottaliina Pokkiselta alennettuun 23 euron hintaan kortilla.

Tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan tilaisuuteen tällä lomakkeella. (Ilmoittautuminen vaatii sisäänkirjautumisen. Unohtuneen käyttäjätunnuksen tai salasanan voit uusia täällä.

Toivomme, että saavutte runsain joukoin paikan päälle, mutta jotta myös kauempana asuvat jäsenet pääsevät osallistumaan, koulutusta voi seurata myös etäyhteydellä webinaarin välityksellä.

Ilmoittauduthan webinaariin viimeistään 9.5. ilmoittautumislomakkeella. / Ilmoittautuminen on nyt päättynyt. Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat@sktl.fi, kiitos.

 

Lämpimästi tervetuloa!

I jaoston toimikunta

kirjallisuudenkaantajat@sktl.fi