Auktorisoitujen kääntäjien ja auktorisoituna kääntäjänä toimimisesta kiinnostuneiden tapaaminen 10.10.

Aika: 10.10.2017 klo 17:00
Paikka: Komedia-sali, Teatterikulma, Meritullinkatu 33, Helsinki (sisäpihalta maisemahissillä 2. kerrokseen)

Ilmoittautuminen on päättynyt ja tilaisuus on täyteen varattu!

 

Asiatekstinkääntäjien jaosto järjestää auktorisoiduille kääntäjille ja auktorisoituna kääntäjänä toimimisesta kiinnostuneille keskustelutilaisuuden. Tarkoitus on pohdiskella yhdessä laillisesti pätevien käännösten laatimiseen liittyviä kysymyksiä ja ongelmatilanteita.

 

Laillisesti pätevien käännösten laatimisohjeita päivitettiin syksyllä 2015, ja niistä löytyy vastaus moneen tavallisimpaan ongelmaan. Ohjeiden soveltaminen ja ohjeiden ulkopuolelle jäävät tilanteet saattavat kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa. Yleispäteviä ratkaisuja ei useinkaan ole, ja laatimisohjeiden mukaan auktorisoidun kääntäjän onkin käytettävä "kulloisessakin tilanteessa omaan asiantuntijuuteensa perustuvaa tapauskohtaista harkintaa". Hankalissa tilanteissa ajatustenvaihto muiden ammattilaisten kanssa on usein kultaakin kalliimpaa. Tällä tapaamisella kakkosjaosto haluaakin tarjota tilaisuuden verkostoitua muiden auktorisoitujen kääntäjien kanssa ja keskustella yhdessä mieltä askarruttavista kysymyksistä.

  

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Sekä noviisit että konkarit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Tilaisuuteen mahtuu 30 osallistujaa. 

 

Ilmoittautumaan pääset tästä. Ilmoittauduthan viimeistään 5.10., jos haluat kupin kuumaa.

 

Toivomme, että osallistujat miettivät jo etukäteen kysymyksiä ja ongelmatilanteita, joista haluaisivat tilaisuudessa keskustella.

 

Jos olet kiinnostunut auktorisoidun kääntäjän tutkinnon suorittamisesta, voit tutustua auktorisoidun kääntäjän tutkinnon arviointikriteereihin ennakkoon tästä.

 

Keskustelua ohjaavat auktorisoitu kääntäjä Laura Vuorinen ja FT, yliopistonlehtori Leena Salmi.

 

Tervetuloa mukaan!