Tekstin talon Työhyvinvoinnin perusteet pätkätyöläiselle

Aika: 17.4.2024 klo 09:30 - 16:00
Paikka: Tekstin talon Permantosali (Lintulahdenkatu 3, Helsinki) ja verkossa (Tekstin talon YouTube-kanava)

Tekstin talon työhyvinvointi- ja mentoriohjelma on Valtakunnalliseen tekstialan kehityshankkeeseen kuuluva ja kaikille tekstilalan itsensätyöllistäjille tarkoitettu vuoden kestävä koulutuskokonaisuus. Sen toisistaan riippumattoamia osia ovat viisi työhyvinvointitapahtumaa ja mentorointiohjelma. Työhyvinvoinnin perusteet pätkätyöläiselle on ohjelman avaustilaisuus. 

Tapahtuman vieraina ovat sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Annamari Typpö, pitkän virkauran taakseen jättänyt kirjailija Hannu Luntiala, suomentaja, kustannustoimittaja Sini Linteri, sekä toimittaja, taiteilija ja aktivisti Meriam Trabelsi.

Tilaisuus on maksuton ja siihen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä. Paikalle saapuville tarjotaan aamukahvi ja lounas. 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 15.4.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ohjelma:

09.30
Tervetuloa! Ovet auki
Ennakkoilmoittautumisen perusteella rekisteröityminen ja aamukahvit. 
 
10.00–10.05
Valtakunnallisen tekstialan kehityshankkeen esittely
  
10.05–11.35
Paneeli: Kenen vastuulla työhyvinvointi on?
Paneelissa Annamari TyppöHannu Luntiala ja Meriam Trabelsi keskustelevat työhyvinvointiin liittyvistä rooleista ja vastuista johtajan, itsenäistä työtä tekevän tekstiammattilaisen ja työnantajan näkökulmista. Millaiset ovat yhteisön turvaverkot erilaisissa työskentely-ympäristöissä? Kuka ottaa kiinni, kun kirjoittaja kaatuu?
Moderaattori Outi-Illuusia Parviainen 
    
11.50–12.20 
Ohjattu verkostoitumishetki 
Hanna Pippuri
Hanna Pippuri on SKTL:n assistentti ja Tekstin talon työhyvinvointi- ja mentoriohjelman ohjausryhmän jäsen.
  
12.20–13.30 
LOUNAS
 
13.30–14.15 
Luento: Itsensätyöllistäjän työhyvinvointi 
Sini Linteri 
Itsensätyöllistäjän työhyvinvointi on monen asian summa ja sen peruspilareita ovat valinnanvapaus, itsensäjohtaminen, raha-asioiden hyvä hoitaminen, tukiverkostot ja fyysinen työympäristö. Kaikkiin asioihin ei joka hetki välttämättä pysty vaikuttamaan, mutta pienilläkin valinnoilla on merkitystä. Luennon pitää on lohjalaistunut suomentaja ja kustannustoimittaja ja hän on työllistänyt itsensä yrittäjänä 18 vuotta.
  
14.15–14.45 
Taukojumppa 
Katriina Kantola
Työhyvinvointiin kuuluu tietenkin fyysinen hyvinvointi. Konkreettisia liikkeitä istumatyöläisille sekä neuvoja fyysiseen jaksamiseen. 
                                
14.45–15.15 
Kirjoitusharjoitus: Työhyvinvointisuunnitelma 
Annamari Typpö
Annamari Typpö on kielen ja kirjoittamisen sekatyöläinen: hän kirjoittaa, kääntää, tuottaa ja korjaa tekstejä ja toimii sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaajana.
 
15.15–16.00   
Tekstin talon mentorointiohjelman esittely


Jos tämän päivän kaltaiset luennot, yhteys muihin tekstialan tekijöihin sekä vielä intensiivisemmät työpajat kiinnostavat sinua, hae mukaan Tekstin talon mentorointiohjelmaan.

HUOM.! Suomen kääntäjien ja tulkkien liitolla on myös oma mentoriohjelma, johon liiton varsinaisilla jäsenillä ja koejäsenillä on mahdollisuus osallistua ilmaiseksi. Lue SKTL:n mentoriohjelmasta lisää täällä.

 


Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto on Tekstin talo ry:n jäsen.