Suomalais-ruotsalaiseen kääntäjäseminaariin voi ilmoittautua 15.9. saakka

21.8.2018

Suomalais-ruotsalainen kääntäjäseminaari järjestetään 18.–19.10.2018 Lahdessa, Sibeliustalossa. Seminaariin voi ilmoittautua 15.9.2018 saakka.

Suomalais-ruotsalaisen kääntäjäseminaarin ohjelma rakentuu monenlaisista kieleen, kielenhuoltoon ja kääntämiseen liittyvistä aiheista. Kääntäjäseminaarissa käsitellään vuosittain myös kielenkäytön ja kääntämisen uutta tutkimustietoa. Tänä vuonna seminaarissa kuullaan esityksiä muun muassa Ylen kielenhuoltajalta, ruotsin kielen asemasta seminaaripaikkakunnalla Lahdessa, käsitellään ajankohtaisia kielikysymyksiä, tutustutaan sote-uudistuksen sanastotyöhön, viranomaisteksteihin ja viranomaiskielenhuoltoon sekä kuullaan myös kirjailijan ja kääntäjän vuoropuhelua.

Ohjelma on julkaistu – tutustu ohjelmaan täällä.

Ilmoittautumiseen

Kaksipäiväiseen seminaariin odotetaan tänäkin vuonna 80–100 kääntäjää, tulkkia ja muuta kielenhuollon ammattilaista, joiden päätyökielinä ovat ruotsi ja suomi.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sekä Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) järjestämää kielenhuollon ja kääntämisen kysymyksiin keskittyvää seminaaria on järjestetty yli 40 vuoden ajan.

Suomalais-ruotsalaista kääntäjäseminaaria voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #SuRu2018.

 

Tervetuloa mukaan!

Liitteet