Kääntäjäklassikot: Jyrki Lappi-Seppälä

Aika: 25.4.2024 klo 18:00
Paikka: Paikka: Kallion kirjasto (Viiden linja 11, Helsinki) ja verkossa

Huhtikuisen Kääntäjäklassikot-tilaisuuden vieraaksi saapuu moninkertaisesti palkittu pitkän linjan suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä, joka on Miguel de Cervantesin Don Quijoten lisäksi kääntänyt laajasti espanjan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Hänen erinomaisten käännöstensä ansiosta suomalaiset lukijat ovat saaneet nauttia mm. Isabel Allenden, Jorge Amadon, Julio Cortázarin, Mario Vargas Llosan, Luiz Ruffaton ja monien muiden maineikkaiden kirjailijoiden teoksista.
 
Jyrki Lappi-Seppälää haastattelee espanjankielisen kirjallisuuden suomentaja Emmi Ketonen, joka on kääntänyt etenkin latinalaisamerikkalaista kirjallisuutta.
 
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!
 
 

Tilaisuuteen on helppoa osallistua, vaikka et pääsisi paikan päälle Kallion kirjastoon. Kirjastokaista striimaa tilaisuuden. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Avaat vain tilaisuuden alkaessa osoitteen www.kirjastokaista.fi/live ja pääset mukaan.


SKTL:n kirjallisuuden kääntäjien jaosto järjestää yhteistyössä Kirjastokaistan ja Kallion kirjaston kanssa Kääntäjäklassikot-sarjan, jossa pitkän linjan suomentajat kertovat urastaan ja kokemuksistaan vuosien varrelta.

Tämänkertainen tilaisuus järjestetään osana Kallion kirjallisuusfestivaalin ohjelmaa. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan 11.4.