Tulkkijaoston etätyöpaja pienyrittäjyydestä ja sopimusasioista oikeustulkkausalan sopimustoimittajille

Aika: 26.3.2024 klo 16:30 - 18:00
Paikka: Verkossa etäyhteydellä (Microsoft Teams)

Vuonna 2022 toteutettiin Poliisihallituksen järjestämä oikeustulkkauksen kilpailutus, joka muutti monen tulkin työn tekemisen tapoja. Kilpailutus mahdollisti osallistumisen yksittäisenä palveluntarjoajana, ja moni tulkki siirtyi joko itse yrittäjäksi tai alihankkijaksi eri ratkaisulla kuin millä oli aiemmin toiminut. Kilpailutuksen myötä yksinyrittäjätulkitkin ovat voineet päästä sopimustoimittajiksi, jotka saavat tilauksensa suoraan oikeustulkkausta tarvitsevilta viranomaisilta ja hoitavat itse myös laskutuksen ja muut hallinnolliset asiat.

Tulkkijaoston toimikunta järjestää etätilaisuuden, jonka tarkoituksena on yhdessä etsiä vastauksia yrittäjyyteen ja sen kiemuroihin liittyviin kysymyksiin, jakaa kokemuksia sopimustoimittajien menettelytavoista ja käytänteistä sekä pohtia sopimuksen tulkintaan liittyviä asioita.

Pidämme aluksi yhteisen osuuden, jonka jälkeen jakaudumme tarpeen mukaan pienempiin ryhmiin, jotta voimme käsitellä kunkin osallistujan kysymyksiä mahdollisimman räätälöidysti.

Lähetäthän etukäteen kysymyksiä ja pohdintojasi, jotta osaamme ottaa ruodittavaksi juuri sinun mieltäsi painavia kysymyksiä. Voit kysyä mitä tahansa sopimustoimittajana toimimiseen liittyvää, eli kysymyksesi voi koskea sopimusasioita, (pien)yrittäjyyttä, laskutusta, tulkkauksiin valmistautumista jne.

Tulkkijaoston toimikunta ei voi luvata, että löydämme vastaukset kaikkiin kysymyksiin, mutta yritämme tilaisuuden aikana keskustella mahdollisimman monista avoimista kysymyksistä ja tarvittaessa neuvoa, mistä voi saada lisäapua yksittäisiin pulmiin. Tilaisuutta vetävät tulkkijaoston toimikunnan rekisteröidyt oikeustulkit Pia Leppälä, Olga Hirvirinne ja Suvi Salmilampi. Tarpeen mukaan pyrimme saamaan paikalle myös muuta erityisosaamista, jos jokin tietty aihealue vaikuttaa etukäteen lähetettyjen kysymysten perusteella aiheuttavan erityistä päänvaivaa.

Kysymyksiä saa lähettää ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin sähköpostilla osoitteeseen tulkit@sktl.fi

Huom.! Tilaisuus järjestetään nykyisille sopimustoimittajille. Kun Poliisihallituksen kilpailutus avataan uudelleen, jaosto järjestää erillisen tilaisuuden mahdollisille uusille toimittajille, eli niille oikeustulkeille, jotka mahdollisesti aikovat osallistua kilpailutukseen, kun se avataan uusille hakijoille.

 

Ilmoittauduthan mukaan ma 25.3.2024 klo 16 mennessä täällä.