Tiina Tuominen: suomalaisia av-kääntäjiä käsittelevän haastattelututkimuksen satoa

Aika: 10.10.2019 klo 17:00
Paikka: Annantalon kulttuurikeskus, auditorio, Annantalo 30, Helsinki

Av-kääntämisen tutkija Tiina Tuominen Glasgow'n yliopistosta tulee kertomaan suomalaisia av-kääntäjiä käsittelevästä haastattelututkimuksestaan.

 

Esityksessä tarkastellaan, mitä haastattelut kertoivat kääntäjien työtavoista ja ammattikunnasta. Millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä on yksittäisten kääntäjien, kääntäjäsukupolvien ja eri toimeksiantajille kääntävien käännösprosesseissa? Miten nopea on nopea kääntäjä? Mitkä ovat av-kääntäjien rakkaimpia ja inhotuimpia töitä? Lisäksi esitys kartoittaa av-kääntäjien omia näkemyksiä työyhteisöstään ja ammattikunnastaan, ja tämän pohjalta voidaan pohtia, millä tavalla ammattikunnan yhteistyötä ja -henkeä voitaisiin kehittää.

 

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille SKTL:n jäsenille. Kahvitarjoilun ja pikkusyötävän mitoittamiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään sunnuntaina 6.10.2019, kiitos.

 

Ilmoittautumiseen 

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

 

(Kirjautuminen ilmoittautumislomakkeelle tapahtuu SKTL:n jäsensivujen kautta omilla jäsentunnuksilla. Jos olet unohtanut tunnuksesi, voit tlata uudet SKTL:n jäsenrekisteriin tallennettuun sähköpostiosoitteeseesi jäsensivujen kirjautumissivulta kohdasta "Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?")