Kääntäjän ääni goes Otavan kirjakauppa: Hybridi nykykirjallisuus!

Aika: 23.5.2018 klo 17:00
Paikka: Otavan kirjakauppa, Uudenmaankatu 10, Helsinki

Mitä on suomentaa maailmalla tällä hetkellä hyvin suosittua luovaa tietokirjallisuutta tai luovaa nonfiktiota?

Mikä on lyyrinen essee?

Mitä on hybridi ja monigenreinen nykykirjallisuus?

 

Tervetuloa keskiviikkona 23. toukokuuta klo 17 Otavan kirjakauppaan (Uudenmaankatu 10, Helsinki) kuuntelemaan keskustelua luovan tietokirjallisuuden kääntämisestä sekä suomentajien lukemia otteita omista töistään.

Tämän kevään toisessa Kääntäjän ääni -illassa lavalle nousevat suomentajat Kaijamari Sivill ja Sanna Manninen, kun käsittelyssä on kaksi ylistettyä teosta: Maggie Nelsonin Argonautit (S&S) sekä Elisabeth Åsbrinkin 1947 (Siltala).

 

Argonautit on Maggie Nelsonin kansainvälinen läpimurto ja yksi feministisen ja queer-kirjallisuuden viime vuosien huippukohdista, joka tekee tunnetuksi uuden kirjallisuudenlajin, omaelämäkerrallisen teorian eli autoteorian (autotheory). Teokselle myönnettiin Yhdysvalloissa sekä National Book Critics Circle Award että New York Times Notable Book -palkinto.

Elisabeth Åsbrinkin poeettisessa tietokirjassa 1947 yksityinen ja yleinen yhdistyvät omaperäisesti, kun kirjailijan suvun historiaa nivotaan 1900-luvun poliittiseen historiaan. Kirja on voittanut Ruotsissa Letterstedtska prisetin, ja Sanna Mannisen tyylikäs suomennos nousi tänä keväänä J. A. Hollo -palkintoehdokkaaksi viime vuoden parhaaksi tietokirjasuomennokseksi.

 

Haastattelijana toimii kirjallisuudentutkija, suomentaja Aura Sevón. Myös yleisöstä esitetyt kysymykset ovat tervetulleita.

Tilaisuuden ajan Otavan kirjakauppa myöntää kirjoistaan 50 % alennuksen.

Tarjolla virvoittavaa juomaa!

Sydämellisesti tervetuloa!

 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ja Otavan kirjakauppa

 

#kääntäjänääni #SKTLtapahtumat