Besök av Europakomissionens svenskspråkiga översättare

Aika: 16.4.2018 klo 16:30
Paikka: Komedia-salen (2 våningen) i Teaterhörnan, Sjötullsgatan 33 A

EU-kommissionen som uppdragsgivare – vill du veta mer?

Översätter du redan EU-texter? Är du intresserad av att leverera översättningar till EU-kommissionen i framtiden? Är du kanske lite nyfiken på hur det är att vara EU-översättare egentligen? Kom med på vårt informationsmöte så får du veta mer!

Måndagen den 16 april besöker vi Finlands översättar- och tolkförbund i Helsingfors för att berätta om översättning vid EU-kommissionen och om vårt samarbete med frilansöversättare nu och i framtiden. Vi hoppas att så många översättare som möjligt deltar så att vi kan samla in information om marknaden för översättningstjänster till svenska i Finland och förslag till hur vi kan vidareutveckla samarbetet.

Camilla Ennet, Håkan Bergström och Tina Young från EU-kommissionens svenska översättningsavdelning

Inbjudan sänds ut till alla dom som enligt FÖTFs medlemsregister översättar facktexter till svenska. Kom och träffa med översättare från EU-komissionens svenska språkavdelning!

Anmälning (Sista anmälningsdag den 16 april.)

 


 

Kolme kääntäjää Euroopan komission ruotsin kielen käännösosastolta saapuu vieraaksemme kertomaan suomalaisille ruotsin-kääntäjille komission ruotsinkielisestä käännöstoiminnasta. Kutsut tähän tilaisuuteen on kohdennettu nimenomaan ruotsiin päin kääntäville jäsenille.