Lukuviikkoa vietetään 18.–24.4.2016

14.4.2016

Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä valtakunnallinen lukemisen teemaviikko. Lukuviikolla muun muassa kouluissa ja kirjastoissa järjestetään lukemiseen ja kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon viettoon oppituntivinkkejä ja taustatietoa lukemisesta.

Lukuviikon 2016 teemana on ”monta tietä tarinaan”. Teema kokoaa yhteen lukemisen monet muodot. Pelit, elokuvat, sarjakuvat ja sosiaalinen media voivat toimia porttina lukemiseen ja omien suosikkikirjojen löytämiseen. Lukuviikon keskiössä on kuitenkin aina kirja ja tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan nimenomaan pitkiä tekstejä.

Tapahtumakalenterissa lähes 100 tapahtumaa

Lukuviikkoa juhlitaan ympäri Suomen monilla eri tavoilla. Tapahtumakalenterista löytyy yli 100 tapahtumaa. Helsingissä voi muun muassa istuttaa lohikäärmeitä tai osallistua aikuisten satutuntiin, Imatralla kirjastoon kutsutaan kummit ja kummilapset ja Keiteleellä seniorit lukevat alakoululaisille. Lukuviikon viettoon osallistuu myös lukukoiria, jotka kannustavat lapsia lukemaan ääneen.

Kaikki halukkaat voivat ilmoittaa oman tapahtumansa yhteiseen tapahtumakalenteriin tai etsiä tapahtumia omalta alueeltaan. Viime vuonna Lukuviikon tapahtumiin osallistui yli 100 000 suomalaista.

Kerro Lukuviikon vietostasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #lukuviikko

Lue lisää: www.lukuviikko.fi
 

Lisätietoja:

Lukukeskus

tiedottaja Emmi Jäkkö

emmi.jakko@lukukeskus.fi

puh. 050 563 8998

Lukukeskus on Suomen keskeisin lukemista edistävä järjestö ja kirjailijavierailujen välittäjä. Valtakunnallisesti toimiva Lukukeskus välittää vuosittain yli 1 200 kirjailijaesiintymistä. Lisäksi se järjestää lukukampanjoita ja toimii lukemisen ja lukutaidon asiantuntijajärjestönä.