Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen kevätkokous 2016

19.3.2016

Liiton lakimies Karola Baran (vas.) ja toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti puhumassa Hansel-kilpailutuksen etenemisestä.
Vasemmalta oikealle: Liiton puheenjohtaja Heikki Karjalainen, kokouksen puheenjohtaja Tuija Kokko ja Kristiina Antinjuntti.
Turun paikallisosaston puheenjohtaja Aulikki Vuola kutsui kaikki 14.5. pidettäviin paikallisosaton 40-vuotisjuhliin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa pian.

Kokous pidettiin Turun Kokouskeskus Maunossa lauantaina 19.3.2016. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun liiton kevätkokous järjestettiin Turussa ja kolmas peräkkäinen vuosi, kun kevätkokous on pidetty liiton paikallisosaston isännöimänä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuija Kokko ja sihteerinä SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti. Kokoukseen osallistui 23 jäsentä, joista 22 oli äänioikeutettuja. Lisäksi 3 jäsentä oli edustettuna valtakirjalla.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: liiton vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2015. Tänä vuonna kokouksessa ei myönnetty ansiomerkkejä.

Ennen varsinaista kokousta Karola Baran ja Kristiina Antinjuntti pitivät luennon pitkäaikaisten sopimusten erityisvaatimuksista, jossa käsiteltiin erityisesti Hansel-kilpailutuksen etenemistä. 

Kokouksessa käsiteltiin myös hallituksen sääntömuutosehdotus hallituksen rajoittamiseksi korkeintaan kymmenjäseniseksi. Ehdotus hylättiin äänestyksessä, ja se siis palautui hallitukselle uuteen valmisteluun. Näin ollen ehdotuksen hyväksymisprosessi alkaa uudelleen sääntömääräisessä syyskokouksessa marraskuussa.