Liiton sääntömääräinen syyskokous 2015

30.11.2015

SKTL:n uusi puheenjohtaja Heikki Karjalainen.

Liiton syyskokous pidettiin Tieteiden talolla lauantaina 28.11.2015.

Syyskokouksessa käsiteltiin hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2016, talousarvio vuodelle 2016 ja ensi vuoden jäsenmaksu sekä julkistettiin vuoden 40-vuotisjuhlarahaston stipendien saajat. Esillä oli myös juhlanäyttelyyn tehty juliste 60 kääntäjää.

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen jäsenmaksuista: vuonna 2016 varsinaisten jäsenten jäsenmaksu on 145 euroa, koejäsenten 105 euroa ja opiskelijoiden 55 euroa. Ulkojäsenten vuosimaksu säilyy 1000 eurossa ja kannatusjäsenten 500 eurossa.

Syyskokous valitsi liitolle myös uuden hallituksen, jonka toimikausi alkaa vuoden 2016 alusta. 

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Heikki Karjalainen. Hänen toimikautensa alkaa poikkeuksellisesti jo 1.12.2015.

Karjalainen on suomentanut englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta ensin osa-aikaisesti ja sittemmin päätoimisesti vuodesta 1989. SKTL:n jäsen Karjalainen on ollut viisitoista vuotta. Toiminnassa hän on ollut mukana aktiivisesti ensin I jaoston puheenjohtajana vuosina 2008–09, liiton varapuheenjohtajana 2010–12, ja uudelleen I jaoston puheenjohtajana vuonna 2015.

"Haluan kiittää kaikkia, jotka äänestivät minua. Erityisen hienoa oli, että tällä kertaa liiton jäsenillä oli oikea mahdollisuus äänestää puheenjohtajasta. Tulevana kaksivuotiskautena haluan kehittää liittoa niin että jaostoilla ja osastoilla on entistä suurempi mahdollisuus päättää omasta toiminnastaan. Vapauteen liittyy aina vastuu, mutta uskon, että tällä tavoin pystymme parhaiten kohtaamaan käännösalan tulevaisuuden haasteet."

Hallitukseen syyskokouksessa valitut edustajat ovat Oona Timonen (I jaosto), toiselle kaudelle Laura Minkkinen (IV jaosto), Ritva Hartama-Heinonen (V jaosto), Aulikki Vuola (Turun paikallisosasto), Jari-Pekka Välimaa (Vaasan paikallisosasto) ja Juhana Korhonen (yleisedustaja). Hallitukseen valittujen esittelyt voit lukea täällä

SKTL:n varapuheenjohtajana jatkaa Liisa Laakso-Tammisto ja muina hallituksen jäseninä Eva Malkki (asiatekstinkääntääjät), Kaisa Vitikainen (av-kääntäjät), Sirpa Alkunen (Tampereen paikallisosasto) sekä yleisedustaja Jutta Ruusunen.

Vuoden 2015 hallituskokoonpano löytyy täältä.

Syyskokouksessa myönnettiin hopeinen ansiomerkki Kati Metsolalle. Juhlarahastostipendit myönnettiin Tarmo Hietamaalle, Liisa Manniselle ja Pia Salolle.