Sananen näytelmien suomentamisesta la 7.11.: Reita Lounatvuori, Juha Jokela, Eva Buchwald

6.11.2015

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton 60-vuotisjuhlaluentosarjan ensimmäisessä tilaisuudessa lauantaina 7.11. kello 12-14 näytelmien suomentamisesta keskustelevat Reita Lounatvuori, Juha Jokela ja Eva Buchwald. Paikka: Kulttuurikeskus Caisa, kokoushuone 1, 2. kerros

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto järjestää 7.11. – 26.11.2015 torstaisin ja lauantaisin 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi luentojen ja työpajojen sarjan Helsingissä, Kulttuurikeskus Caisan tiloissa. Luentosarja pureutuu ajankohtaisten teemojen kautta kääntäjien ja tulkkien merkitykseen suomalaisessa käännösmaisemassa ja tulkkauksen kentällä, kirjallisuudessa ja tieteessä. Luentosarjat ja työpajat on suunnattu kaikille, joita kääntäminen tai tulkkaus kiinnostaa.

Lauantaina 7.11.2015 kello 12-14 Kulttuurikeskus Caisassa näytelmien suomentamisesta ja kielestä keskustelevat suomentaja Reita Lounatvuori, teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja Juha Jokela, dramaturgi Eva Buchwald, joka myös moderoi keskustelua. Lounatvuori on mm. Ionescon klassikkokomedian Kuningas kuolee suomentaja. Jokela on ollut käsikirjoittamassa lukuisia tv-sarjoja (mm. Pulkkinen, Firma, Kallio) sekä kirjoittanut ja ohjannut useita näytelmiä (mm. Fundamentalisti, Esitystalous, Patriarkka). Hän on suomentanut parhaillaan Kansallisteatterissa pyörivän näytelmän Keuhkot.

Lisätiedot luento- ja keskustelutilaisuuksien ja työpajojen sarjasta Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kotisivujen tapahtumakalenterista.

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton 60-vuotisjuhlaluentosarjassa

Sananen näytelmien suomentamisesta

Reita Lounatvuori, Juha Jokela, Eva Buchwald

7.11.2015 klo 12 - 14

Kulttuurikeskus Caisa, kokoushuone 1, 2. kerros

 

 

TERVETULOA!