Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle

2.9.2015

Tiistaina 8.9. klo 16–16.15 järjestettävä Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle. Uusina paikkakuntina mukaan ovat ilmoittautuneet Alahärmä, Kauhava, Kouvola, Rovaniemi, Turku, Vaasa ja Ylihärmä. Näiden lisäksi tempaus järjestetään Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa, Sastamalassa, Savonlinnassa, Sipoossa, Taivalkoskella ja Tampereella.

Minäkin luen! -tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan lempikirjallisuuttaan kaupunkien ja kuntien julkisille paikoille. Tempauksen tarkoituksena on tehdä lukemista näkyväksi, korostaa lukemisen ja lukutaidon merkitystä ja innostaa ihmisiä tuomaan esille omaa lukuharrastustaan. Osallistujat muodostavat tempauksessa lukevien ihmisten ketjuja, lukutoukkia. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015.

Minäkin luen! -mielenilmauksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset kirjallisuuden ystävät lukumieltymyksiin katsomatta. Mukaan otettava teos voi edustaa yhtä hyvin kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, ammattikirjallisuutta kuin sarjakuvaakin. Tarkat tiedot tapahtumapaikoista löytyvät osoitteesta www.kirjanvuosi.fi, Kirjan vuoden Facebook-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/kirjanvuosi sekä Twitteristä tunnisteella #minäkinluen.

8.9. vietetään myös kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain tasa-arvoon, parempaan terveyteen sekä rauhan ja demokratian kehittymiselle.


 

Lisätietoa:

Laura Karlsson | toiminnanjohtaja | Kirjan vuosi ry
laura.karlsson@kirjanvuosi.fi | p. 050 57 15 511