Kääntäjien mestariluokkaseminaari - ilmoittautuminen avattu

29.4.2015

SKTL:n edellisen mestarikurssin Järvenpään-viikonloppu. Kuva: Laura Jänisniemi.

SKTL, FILI ja Suomen kulttuuri-instituutit järjestävät yhteistyössä Kääntäjien mestariluokkaseminaarin Helsingissä Tieteiden talolla 8. - 9.6.2015.

Seminaariin kutsutaan Kääntäjien mestariluokka -pilottihankkeessa mukana olleita Suomen kirjallisuuden kääntäjiä (seuraaville kielille: espanja, hollanti, ruotsi, saksa, unkari, venäjä ja viro) sekä em. kielistä suomentavia kirjallisuuden kääntäjiä. 

Seminaarin ensimmäisenä päivänä maanantaina 8.6. kello 9:30-16 käydään läpi mestariluokkien toimintaa, jonka jälkeen on muutama kumpaakin kohderyhmää - niin kääntäjiä kuin suomentajia - koskeva luento.

Tiistaina 9.6. kello 9:30-16:00 ennakkoilmoittautuneille järjestetään kahdensuuntaisia käännöstyöpajoja, joita vetävät mestariluokkien mentorit.  Työpajoissa työskennellään kielipareittain.

Lisäksi järjestetään yhteistä kulttuuriohjelmaa.

Seminaari on tarkoitettu suomentajille sekä suomesta muihin kieliin kääntäville. Tämän kesän fokuksessa ovat suomen lisäksi seuraavat kielet: espanja, hollanti, ruotsi, saksa, unkari, venäjä ja viro.

Jos suomennat jostain edellä mainitusta kielestä ja haluat osallistua mestarikurssille, haethan työpajaan ilmoittautumislomakkeella. Haku päättyy perjantaina 15.5. Seminaaripäivien ohjelma lähetetään ilmoittautuneille viikon 22 aikana.

 

Tervetuloa mukaan!