Liiton sääntömääräinen syyskokous 2014

29.11.2014

Kokous pidettiin Annantalon auditoriossa lauantaina 29.11.2014.

Ennen varsinaista syyskokousta professori Kaisa Koskinen piti luennon aiheesta Kohtaanto-ongelmia? Kääntäjänkoulutuksen ja ammattikentän toiveista ja tarpeista. Esitelmän PowerPoint-diat ovat esillä jäsenosiossa (vaatii sisäänkirjautumisen). Koskinen kirjoittaa aiheesta myös artikkelin vuoden 2015 ensimmäiseen Kääntäjä-lehteen.

Syyskokouksessa käsiteltiin hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2015, talousarvio vuodelle 2015 ja ensi vuoden jäsenmaksu sekä julkistettiin vuoden 40-vuotisjuhlarahaston stipendien saajat.

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen jäsenmaksujen säilyttämisestä ennallaan: vuonna 2015 varsinaisten jäsenten jäsenmaksu on 140 euroakoejäsenten 100 euroa ja opiskelijoiden 55 euroa. Samalla vahvistettiin ulkojäsenten vuosimaksuksi 1000 euroa ja kannatusjäsenten vuosimaksuksi 500 euroa.

Syyskokous valitsi liitolle myös uuden hallituksen, jonka toimikausi alkaa vuoden 2015 alusta. 

Liiton uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin KTM Liisa Laakso-Tammisto. Laakso-Tammisto on auktorisoitu kääntäjä, tietokirjallisuuden kääntäjä sekä konferenssi- ja oikeustulkki kielipareissa suomi-englanti-suomi ja suomi-italia-suomi. Hänellä on ollut oma yritys vuodesta 1987, ja työkokemusta hänelle on kertynyt aina tutkimuslaitoksesta suurlähetystöön ja sairaalasta kielistudioon. Hallitustehtäviä Laakso-Tammistolla on ollut SKTL:ssä 2000-luvun alusta. Hänellä on myös ollut auktorisoidun kääntäjän toimintaan liittyviä opetustehtäviä eri yliopistoissa. Lisäksi Laakso-Tammisto on ollut jäsen kansainvälisissä käännös- ja tulkkausalan asiantuntijatyöryhmissä.

Hallitukseen tulee uutena jaoston puheenjohtajana Kaisa Vitikainen (av-kääntäjät). Paikallisosastojen uudet puheenjohtajat ovat Sirpa Alkunen (Tampere) ja Heidi Nyblom Kuorikoski (Vaasa). Toiselle kaudelle hallitukseen valittiin lisäksi asiatekstinkääntäjien puheenjohtaja Eva Malkki. Uudeksi yleisedustajaksi valittiin Jutta Ruusunen (asiatekstinkääntäjät, Turun paikallisosasto). Hallitukseen valittujen esittelyt voit lukea täällä

Vuoden 2014 hallituskokoonpano löytyy täältä.

Syyskokouksessa ei tänä vuonna poikkeuksellisesti myönnetty ansiomerkkejä. Ansiomerkkejä myönnetään seuraavan kerran 60-vuotisjuhlan yhteydessä 11.4.2015.

Juhlarahastostipendit myönnettiin Anni-Kaisa Lemiselle sekä Sanna Volaselle.

Syyskokous kesti tänä vuonna poikkeuksellisen pitkään, ja järjestäjän antama takaraja ylittyi. Loppuvaiheessa osallistujia alkoi poistua paikalta. Kaikki asiat saatiin kuitenkin käytyä läpi, vaikka käsittelytahti olikin loppua kohden todella ripeä.