Lähtölaukaus: Kohti Kirjan vuotta!

23.10.2014

Lukeminen tuottaa iloa ja mielihyvää, lisää tietoa, rikastuttaa tunne-elämää, saa ajan kulumaan nopeasti, lievittää yksinäisyyttä, auttaa rauhoittumaan, piristää tylsän hetken, on loistavaa vastapainoa oravanpyörässä juoksemiselle, kehittää ajattelua, selkiyttää ajatuksia, on helppoa, avartaa maailmankuvaa, auttaa ymmärtämään toisia ihmisiä, vie nojatuolimatkoille, virittää keskustelunaiheita, rentouttaa, tuottaa oivalluksia…

Vuonna 2015 vietetään ensimmäistä kertaa Kirjan vuotta. Tämä kirja-alan yhteishanke kutsuu mukaan tekemään näkyväksi kirjallisuuden ja kirja-alan volyymin Suomessa. Toimijat kokoontuvat Kirjan vuonna yhteisen ilmeen alle näyttämään, kuinka paljon kirjallisuudessa ja kirja-alalla tapahtuu. Kirjan vuosi houkuttelee ja innostaa myös uusiin avauksiin. Sen tarkoitus on rohkaista uusia toimijoita liittämään kirjat ja kirjallisuus osaksi omaa toimintaansa.

Kirjan vuosi jatkaa suomalaisen kirjallisuuden juhlaa, joka alkoi Frankfurtissa lokakuussa 2014. Kirjan vuosi nostaa kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä ja houkuttelee uusia lukijoita kirjojen pariin. Kirjan vuonna edistetään kirjan ja kirjallisuuden asemaa ja kirjojen lukemista. Kirjan vuosi luo kulttuuritahtoa kirjallisuuden hyväksi.

Kirjan vuosi -logo on vapaasti käytettävissä. Kuka tahansa voi liittää tapahtumansa ja hankkeensa Kirjan vuoteen logoa käyttämällä ja ilmoittamalla tapahtumansa Kirjan vuoden tapahtumakalenteriin 24.10.2014 alkaen osoitteessa www.kirjanvuosi.fi. Logot ovat ladattavissa sivustolta suomeksi, ruotsiksi ja saameksi. Tapahtumakalenteri palvelee mediaa, lukevaa yleisöä ja kirja-alaa.

Kirjan vuonna kokoontuu myös kirja-alan toimijoista koottu yhteistyöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Suomen tietokirjailijat ry:n edustaja.

Lähtölaukaus Kirjan vuoteen kajahtaa perjantaina 24.10.2014 klo 14 Helsingin Kirjamessuilla, kun Aino-salissa pohditaan Kestääkö kirja? Suuressa kirja-alan tulevaisuuskeskustelussa ovat mukana Laila Hirvisaari, Sofi Oksanen, Jörn Donner ja Harri Kalha. Puheenjohtajana toimii Tero Liukkonen.

Lisätietoja Kirjan vuodesta:


Laura Karlsson, Kirjan vuosi ry, toiminnanjohtaja, laura.karlsson@kirjanvuosi.fi / 050 571 5511
Anne Rutanen, Kirjan vuosi 2015 -yhteistyöryhmän puheenjohtaja, anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi  / 050 351 2771
 

Lisätietoja messukeskustelusta, haastatteluvaraukset jos esim. haluatte keskustelijoilta lisäkommentteja: 

Katri Wanner, tiedottaja, katri.wanner@welho.com / 040 579 8838.