Suomalais-ruotsalaiseen kääntäjäseminaariin noin 100 osallistujaa

13.8.2014

Turussa Radisson Blu Marina Palace -hotellissa 2. - 3.10. järjestettävään Suomalais-ruotsalaiseen kääntäjäseminaariin odotetaan noin sataa osallistujaa. Seminaarin järjestävät vuosittain Kotimaisten kielten keskus ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.

Seminaari-ilmoittautuminen on tältä erää päättynyt ja seminaari laskutetaan osallistujilta elokuun aikana. Kaikkia seminaariin ilmoittautuneita muistutetaan myös varaamaan ajoissa majoitus seminaaripaikkakunnalta, sillä samana viikonloppuna Turussa järjestetään myös kirjamessut, joten majapaikat varataan mitä todennäköisimmin täyteen normaalia aikaisemmin. Majoitus ei sisälly seminaarin hintaan. 

Seminaarin ohjelmassa ruoditaan tänä vuonna muun muassa virkakielen muutoksia, suomen- ja ruotsinruotsin eroja puheessa, Ruotsin tuomioistuinten määräämien tuomioiden kielenkäyttöä, ajankohtaisia kielikysymyksiä sekä suomen että ruotsin kielessä ja kiinnitetään huomiota erilaisiin kielenhuoltoa, nimistönkääntämistä ja käännöstyökaluja koskeviin kysymyksiin.

Tänä vuonna seminaarin yhteistyökumppaneita ovat mm. Turun kaupunki ja Turun kansainväliset kirjamessut, mikä näkyy myös seminaarin ohjelmassa: Kirjamessujen sisäänpääsylippu sisältyy Suomalais-ruotsalaisen kääntäjäseminaarin osallistujien seminaarimaksuun ja Turun kaupunki tarjoaa seminaarilaisille tervetuliaisjuoman illallisella.

Lisätietoja seminaariohjelmasta:

Kotuksen sivuilta

SKTL:n sivuilta