Suuret kustantajat mukaan e-kirjastoon koko maassa

1.4.2014

Suomen yleiset kirjastot tukevat vahvalla e-kirjastolla suomen kielen ja kirjallisuuden säilymistä yhä kansainvälisemmässä digitaalisen kirjallisuuden maailmassa. 
 
"Kustantajista Otava on jo julkaissut tuotantonsa kirjastojen saataville. WSOY:n ja Tammen uusia teoksia tulee kokoelmaan kevään aikana. Myös muiden kustantajien mukaan tulemista odotetaan", kertoo e-informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta.
 
Helsingin kaupunginkirjasto toimii e-pioneerina
 
Helsingin kaupunginkirjasto on ollut perustamassa yleisten kirjastojen keskuskirjaston roolissa Yleisten kirjastojen konsortiota vuoden 2014 alussa. Valtakunnallisella yhteistyöllä halutaan helpottaa yksittäisten kirjastojen e-aineistohankintaa, palveluista tiedottamista ja käyttäjien opastamista kirjastoissa.
 
Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjasto oli ensimmäinen yleinen kirjasto, jossa otettiin uudistunut Ellibs-kirjasto käyttöön vuoden 2014 alussa. HelMet-kirjastoissa testatut ja toimiviksi todetut e-kirjojen lisenssimallit ovat nyt valtakunnallisia. Kaikki Suomen yleiset kirjastot voivat hankkia näiden mallien mukaan e-kirjoja kokoelmiinsa.
 
Kirjastot tukevat suomen kielen ja kirjallisuuden säilymistä Yleisten kirjastojen e-kirjavalikoimat kasvavat koko maassa, kun kirjastoilla on mahdollista hankkia e-kirjoja suurilta kustantamoilta.
 
"Kotimaisen kirjallisuuden saatavuus myös e-kirjana on tärkeää kirjastoille. Kokoelmiltaan vahvat yleiset kirjastot tukevat suomen kielen ja kirjallisuuden säilymistä kansainvälistyvässä e-kirjojen tarjonnassa, koska kirjastojen e-kirjatarjonta parantaa kirjallisuuden saavutettavuutta. Kirjastojen mahdollisuus tarjota kotimaista kirjallisuutta formaatista riippumatta tukee myös lukemista", sanoo informaatikko Aino Ketonen Yleisten kirjastojen konsortiosta.