Liiton syyskokous 2013

30.11.2013

Gun-Viol Vik

Kokous pidettiin Tieteiden talon salissa 104, lauantaina 30.11.2013.

Syyskokouksessa käsiteltiin hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2014, talousarvio vuodelle 2014 ja ensi vuoden jäsenmaksu sekä julkistettiin vuoden 40-vuotisjuhlarahaston saajat.

Kristiina Antinjuntti esitteli kokouksen alussa hallitutuksen vuoden 2013 strategiatyön linjauksia sekä sen jälkeen toimintasuunnitelman pääkohdittain.

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen jäsenmaksujen korottamisesta seuraavasti: varsinaisten jäsenten jäsenmaksu nousee 140 euroon nykyisesestä 125 eurosta, koejäsenten 100 euroon nykyisesestä 70 eurosta ja opiskelijoiden 55 euroon nykyisestä 50 eurosta.

Syyskokous valitsi liitolle myös uuden hallituksen, jonka toimikausi alkaa vuoden 2014 alusta.

Liiton puheenjohtajaksi valittiin toiselle kaudelle Kristiina Antinjuntti. Hän on pohjoismaisten kielten tulkki ja kääntäjä ja ollut SKTL:n jäsen vuodesta 2011. Antinjuntti on toiminut monipuolisissa kääntämisen ja tulkkauksen käytännön tehtävissä sekä näiden hallinnointitehtävissä, ja siksi perehtynyt myös alan kilpailutukseen sekä tilaajan että toimittajan kannalta. Lisäksi hän on ollut erilaisissa asiantuntijaryhmissä alan edustajana.

Hallitukseen tulevat uudet jaostojen puheenjohtajat ovat Laura Minkkinen (tulkit) ja Gun Viol-Vik (opettajat ja tutkijat). Turun paikallisosaston uusi puheenjohtaja on Tiina Gustafsson. Toiselle kaudelle hallitukseen valittiin lisäksi kirjallisuudenkääntäjien puheenjohtajaksi Laura Lahdensuu ja yleisedustajaksi Lauri Mäkelä (AV-kääntäjät).

SKTL:n varapuheenjohtajana jatkaa Jaana Nikula ja muina hallituksen jäseninä Eva Malkki (asiatekstinkääntäjien pj.), Anna-Maija Ihander (AV-kääntäjien pj.), Hanna Lappalainen (Tampereen paikallisosaston pj.) ja Annica Törmä (Vaasan paikallisosaston pj.) sekä yleisedustaja Laura Vuorinen (asiatekstinkääntäjät).

Syyskokouksessa myönnettiin hopeiset ansiomerkit Gun-Viol Vikille (alemmassa kuvassa) ja Sanna Manniselle.