Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen kevätkokous 2021

29.3.2021

Liiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 27.3.2021 klo 14.00. Koronatilanteen takia kokoukseen osallistuttiin etänä, ja kokous striimattiin GoToWebinar-sovelluksella Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton tiloista (Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki).

Kokoukseen osallistui ennätysyleisö: paikalla oli 89 jäsentä, joista 85:lla oli äänioikeus. Valtakirjalla edustettuina oli 15 jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Teija Potenze. Pöytäkirjaa kirjaavana sihteerinä toimi tiedottaja Maarit Laitinen

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: hyväksyttiin liiton vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020. Tilinpäätökseen jätetyn eriävän mielipiteen vuoksi kokouksessa keskusteltiin myös vuoteen 2019 liittyvistä asioista. Kokous myönsi yksimielisesti hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapauden. Kevätkokouksen pöytäkirja tulee jäsenten luettavaksi jäsenosioon sen jälkeen kun pöytäkirjantarkastajat ovat tarkastaneet ja allekirjoittaneet sen.

Liiton hopeinen ansiomerkki myönnettiin kirjallisuuden kääntäjien jaoston pitkäaikaiselle aktiiville Kari Koskelle. Sen lisäksi, että Koski on useana peräkkäisenä vuonna toteuttanut kirjallisuuden kääntäjien jaoston palkkiotiedustelun, on hän ollut liiton edustajana lukuisissa työryhmissä sekä vuodesta 2020 myös J. A. Hollon palkintolautakunnassa. 

Keskustelu oli vilkasta ja sujui hyvin etäyhteyksilläkin, kiitokset kaikille osallistuneille!