SKTL:n puheenjohtajan uudenvuoden tervehdys

11.1.2021

Parempaa uutta vuotta, SKTL:n jäsen!

Viime vuosi jäi myös Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton historiaan varsin erikoisena. Lähes kaikki vuoden 2020 tapahtumat jouduttiin joko peruuttamaan tai muuttamaan virtuaalisiksi. Kaikki asiat voitiin onneksi hoitaa ja alaa edistää etäyhteyksienkin avulla, mutta viime vuoden erikoisten olosuhteiden takia suuri osa voimista kului reagointiin ja sopeutumiseen.

Nyt vuoden vaihduttua uuteen etätoiminnot ovat jo hyvin hallussa ja on aika suunnata toimintatarmoa myös uudistuksiin, jotka parantavat liittomme näkyvyyttä ja tunnettuutta, ovatpa tulevat olosuhteet millaisia tahansa.

Tänä vuonna on tarkoitus uusia liiton verkkosivut nykyaikaisemmiksi ja helppokäyttöisemmiksi niin jäsenille kuin muillekin kohderyhmille. Samalla uudistetaan yksi tärkeimmistä jäseneduistamme, verkkosivuilla toimiva kääntäjä- ja tulkkihaku. Uudistusten valmistuttua meidän kaikkien on toivottavasti entistä mukavampi käyttää sivuja sekä jakaa tietoa liitosta ja sen jäsenistä mahdollisille yhteistyökumppaneille.

Liiton tapahtumat jatkuvat viranomaisten kulloinkin voimassa olevien suositusten mukaan, kaikkien terveys edellä. Muista seurata viestintäämme, tapahtumakalenteriamme sekä jäsenkirjeitämme! Toimisto ja minä otamme mielellämme vastaan myös toiveita ja ideoita virtuaalitapahtumien aiheiksi ja puhujiksi.

Suosittelen myös värväämään aina välillä kollegan mukaan kävelylenkille tai juttuseuraksi puhelimen päähän, sillä työssämme on tärkeää purkaa paineita jollekulle, joka jakaa samanlaisia kokemuksia.

Nähdään, jos ei vielä ihan pian kasvotusten, niin ainakin virtuaalisesti!

 

  • Sirpa Alkunen
  • SKTL:n puheenjohtaja