SKTL:n puheenjohtajan uudenvuoden tervehdys

7.1.2020

Hyvää vuotta 2020, hyvät SKTL:n jäsenet!

Aloitan nyt vuodenvaihteessa pestini Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton hallituksen puheenjohtajana innostuneena, kiinnostuneena ja hyvillä mielin. Toivon myös tapaavani mahdollisimman monia teistä jäsenistämme kaksivuotisen kauteni aikana.

Liiton toiminta on vahvasti yhteistyötä. Pyrkimyksenäni on lisätä yhteistyötä myös jaostojen ja paikallisosastojen välillä, jotta jäsenet saisivat mahdollisimman paljon irti mielestäni parhaasta jäsenedustamme: monipuolisesta kollegajoukosta.

Menestyksellä käynnistettyä mentoritoimintaa jatketaan tänä vuonna, ja tulossa on myös yrittäjäkoulutusta käännösyrittäjyyttä harkitseville tai äskettäin aloittaneille.

Jaostot ja paikallisosastot järjestävät monenlaista ohjelmaa jäsenille pitkälti upeiden vapaaehtoistemme voimin. Kannattaa siis vilkuilla liiton sivuilta löytyvää tapahtumakalenteria sekä seurata liiton ilmoittelua somessa. Toimisto antaa tarvittaessa lisätietoja.

Loppuvuodesta 2020 järjestetään alamme suurin tapahtuma eli FIT:n maailmankongressi Kuuban Varaderossa. Matkaa varten voi jo hakea Kopiosto-apurahaa, joten koko reissua ei tarvitse välttämättä pulittaa omasta lompakosta. Mielenkiintoisen ohjelman lisäksi kongressissa on mahdollisuus tutustua kollegoihin kaikkialta maailmasta.

Paljon, paljon kiinnostavaa on siis tiedossa! Tietenkin hallituksessa, toimistossa ja jaostoissa myös seuraamme alan kehitystä ja reagoimme asioihin tarvittaessa. Käännös- ja tulkkausalan asiantuntijoina voimme yhdessä lisätä ammattikuntamme näkyvyyttä ja tukea toisiamme milloin tiukan asian, milloin vapaamman seurustelun merkeissä.

 

Menestystä uudelle vuodelle, ja nähdään tapahtumissa!

 

  • terveisin
  • Sirpa Alkunen
  • puheenjohtaja