Lokakuussa haettavana useita apurahoja

3.10.2019 klo 12:00

Lokakuussa on haettavana useita merkittäviä apurahoja, joita kirjallisuuden kääntäjät voivat hakea.

Lokakuussa on haettavana useita merkittäviä apurahoja, joita kirjallisuuden kääntäjät voivat hakea. Myös jatkuvasti haettavissa oleviin apurahoihin kannattaa luoda silmäys. Pääset tutustumaan näihin kaikkiin Teatterin tiedotuskeskuksen, Tinfon, Apurahavahdissa.

Apurahoja voi hakea sekä kaunokirjallisuuden että tietokirjallisuuden kääntämiseen. Lue huolellisesti apurahojen myöntämisperusteet ja tutki, millaisiin tarkoituksiin harkitsemaasi apurahaa on myönnetty aikaisemmin.

Kääntäjän kannalta merkittävimmät lokakuussa umpeutuvat apurahat ovat Otavan kirjasäätiön apuraha ja Suomen Kulttuurirahaston Keskusrahaston apuraha. Näiden projekti- ja työskentelyapurahojen ohella myös kääntäjä voi hakea Kulttuurisäätiön Eminentia-apurahaa, joka on tarkoitettu pitkän tieteellisen tai taiteellisen työn tehneelle henkilölle.

Tutustu huolellisesti hakemuksen täyttöohjeisiin ja varmista, että hakemus on täytetty oikein ja siinä on kaikki tarvittavat liitteet. Aloita prosessi ajoissa, sillä esimerkiksi suositusten saamisessa tai liitteiden hankkimisessa voi kestää. Hakemuksen täyttämiseen kannattaa muutenkin varata riittävästi aikaa, sillä perusteltu ja vakuuttava hakemus tuottaa paremman lopputuloksen. Muista, että vain ajoissa lähetetyt hakemukset huomioidaan!