Viisitoista uutta oikeustulkkia valmistui tänään

7.6.2019

Ensimmäisen oikeustulkkauksen erikoistumiskoulutuksen läpäisseet opiskelijat juhlivat valmistumistaan tänään Diak-korkeakoulussa. Valmistuneilla on mahdollisuus hakeutua suoraan oikeustulkkirekisteriin. Uusien oikeustulkkien kielivalikoimissa on suomen parina arabia, englanti, ruotsi, venäjä ja suomalainen viittomakieli. 

Laajuudeltaan 40 opintopisteen erikoiskoulutuksen järjestivät yhteistyössä Helsingin ja Tampereen yliopistot sekä Diak- ja Humak-ammattikorkeakoulut. Erikoistumiskoulutus on suhteellisen uusi koulutusmuoto tutkintoon johtavan koulutuksen ja täydennyskoulutuksen rinnalla. Se on tarkoitettu työelämässä toimiville, korkeakoulututkinnon jo suorittaneille tai muuten vastaavan osaamisen hankkineille. 

"Korkeakoulujen yhteistyönä järjestämä erikoistumiskoulutus on jälleen uusi, tärkeä etappi tulkkikunnan ammattimaistumisen tiellä", sanoi SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti onnittelupuheenvuorossaan.

”Koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa työelämä on ollut vahvasti mukana. Tämän yhteistyön ansiosta olemme saaneet hyödyntää maan parasta alan asiantuntemusta”, kertoo Diakin tulkkauksen yliopettaja Gun-Viol Vik

Oikeustulkiksi valmistunut Anitta Malmberg kokee, että koulutuksen merkityksellisin anti oli se, että jatkossa hän pystyy töissä keskittymään itse tulkkaukseen. “Nyt tiedän mitä milloinkin tapahtuu – ja miten minun tulee toimia.”