Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen kevätkokous 2019

1.4.2019

Maarit Koponen (Turun yliopisto) vuosikokousesitelmän aiheesta Onko konekäännös jo "ihmisen tasoista"? Konekääntimien laatuarvioinnista ja sen perusteista.
Vasemmalta oikealle: SKTL:n puheenjohtaja Heikki Karjalainen, kevätkokouksen puheenjohtajana toiminut Gun-Viol Vik sekä sihteerinä toiminut SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti.

Kokous pidettiin Turussa Hus Lindmanin tiloissa lauantaina 30.3.2019. Kyseessä oli toinen kerta kun liiton kevätkokous järjestettiin Turussa ja kuudes peräkkäinen vuosi, kun kevätkokous on pidetty liiton paikallisosaston isännöimänä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Gun-Viol Vik ja sihteerinä SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti. Kokoukseen osallistui yhteensä 28 jäsentä. Paikalla oli 26 varsinaista jäsentä ja 2 opiskelijaa. 3 jäsentä oli edustettuna valtakirjalla.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: liiton vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2018. Kokouksessa hyväksyttiin myös liiton sijoitusperiaatteet.

Ennen varsinaista kokousta piti Maarit Koponen (Turun yliopisto) vuosikokousesitelmän aiheesta Onko konekäännös jo "ihmisen tasoista"? Konekääntimien laatuarvioinnista ja sen perusteista. Esitelmän tallenne on katsottavissa SKTL:n Vimeo-tilillä.