Kielet ja erikoisalat ajan tasalle kääntäjä- ja tulkkihakupalveluun

27.2.2019

SKTL:n kääntäjä- ja tulkkihakupalvelusta etsitään ammattitaitoisia tekijöitä päivittäin. Jäsen, muistathan pitää kieliparisi ja erikoisalasi sekä yhteystietosi ajan tasalla, jotta kääntäjää ja tulkkia etsivät löytävät sinut hakupalvelustamme paremmin! Omat yhteystiedot on hyvä tarkistaa vuosittain. Jos et ole vielä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton jäsen – kannattaa liittyä, jotta saat tietosi hakupalveluun!

 

Kielten ja erikoisalojen päivittäminen

1. Lataa Jäsensivuilta (www.sktl.fi/jasenet) oman jaostosi erikoisalataulukko. Pääsy jäsensivuille on vain SKTL:n jäsenillä.

Esim. Jos olet II jaoston jäsen, voit ilmoittaa hakupalveluun asiatekstinkääntämisen kielipareja ja jos olet useamman jaoston jäsen, voit ilmoittaa useamman alan kielipareja ja erikoisaloja.

2. Täytä taulukkoon muutokset, jotka koskevat kieliparejasi ja erikoisalojasi.

Esim. Jos käännät ja/tai tulkkaat uusia kieliä, jotka haluat näkyviin hakupalveluun, ilmoitathan meille uudet kielet. Ilmoita myös, jos et enää käännä/tulkkaa jotain kieltä tai haluat erikoisaloja poistettavan hausta, kiitos.

3. Lähetä taulukko liiton toimistolle: jasenasiat@sktl.fi, täyttelemme kielet ja erikoisalat hakuun puolestasi.

Voit myös lähettää asiasta toimistolle sähköpostia, jos sinulla on vain muutamia muutoksia tehtävänä!

 

Yhteystietojen päivittäminen

Jos haluat päivittää vain yhteystietojasi hakupalveluun, voit tehdä sen itse jäsensivuilla. Jos tunnuksesi ovat kadonneet, voit tilata ne täältä: www.sktl.fi/kirjautuminen.

1. Jäsensivuille pääset kirjautumalla omalla jäsennumerollasi ja salasanalla. Jäsenprofiilin lopussa on osio Julkiset tiedot, johon voit täyttää haluamasi yhteystiedot. 

2. Kirjauduttuasi täydennä tietosi hakuun.

Muista, että hakupalveluun kannattaa lisätä vain ne tiedot, jotka haluat julkisiksi. Jos et halua kertoa kotiosoitettasi julkisesti hakupalvelussa, ethän lisää sitä julkisiin tietoihin. 

 

Markkinoi!

Muista myös, että tietoihin kannattaa kirjoittaa myös lyhyt esittely tai markkinointiteksti omasta osaamisesta, jotta toimeksiantajien on helpompi lähestyä sinua! Tämän voit kirjoittaa julkisten tietojen eli hakupalvelun kohtaan Vapaa teksti. Mieti, kannattaisiko sinun kirjoittaa teksti kaikilla työkielilläsi!

Esim. Olen kokenut asiatekstinkääntäjä. Minulla on 20 vuoden kokemus yrittäjänä toimimisesta. Käännän lähinnä tekniikan alan tekstejä. Katso tarkemmat erikoisalani ja kieliparini alta. Ilmoittamieni erikoisalojen lisäksi harrastan purjehtimista ja ratsastusta, joten käännän ammattimaisesti myös harrastuksiini liittyvät erikoisalan vaikeatkin tekstit! Olen erikoistunut puupurjelaivojen spinaakkeripuomien tyyppeihin.

 

Jos tietojen päivittäminen ei onnistu, ole yhteydessä liiton toimistoon, kiitos: jasenasiat@sktl.fi.

 

Etsitkö kääntäjää tai tulkkia?

Hakupalvelumme auttaa!

 

Kiinnostaako SKTL:n jäsenyys?

Liity jäseneksi!