Oikeustulkkauksen erikoistumiskoulutus alkoi

28.8.2018

Gun-Viol Vik ja kurssilaisia.

Oikeustulkkauksen erikoistumiskoulutus käynnistyi Diak-ammattikorkeakoulun koordinoimana maanantaina 27.8. Ainutlaatuinen koulutus tarjoaa korkeakoulututkinnon suorittaneille tulkeille mahdollisuuden erikoistua oikeustulkkauksen asiantuntijoiksi. Koulutus on myös väylä oikeustulkkirekisteriin.

Koulutusta on valmisteltu O-ERKO nimellä vuodesta 2016 alkaen. Koulutuksen suunnitteluun osallistuivat Tampereen yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Humanistinen korkeakoulu (Humak). Ensimmäisen koulutuksen toteuttajina ovat Diak, Helsingin yliopisto, Humak ja Tampereen yliopisto.

Erikoistumiskoulutuksen koordinaattorina toimii Diak ja sen projektipäällikkönä Diakin tulkkauksen yliopettaja Gun-Viol Vik. Suunnitteluvaiheessa Diakin kanssa on tiiviissä yhteistyössä toiminut toteuttavien korkeakoulujen ja yliopistojen tulkkauksen asiantuntijoita.

”Korkeakoulujen yhteistyöllä saamme koulutuksen käyttöön maamme parasta oikeustulkkauksen osaamista”, Vik kertoo. ”Erityisen iloinen olen siitä, että eri korkeakoulujen välisellä yhteistyöllä sekä yhteistyöllä työelämän kanssa voimme tarjota erittäin monipuolisen ja asiantuntijuuteen perustuvan koulutuksen.”

Ensimmäisellä kurssilla on kaikkiaan 21 opiskelijaa, joiden kielinä ovat suomalainen viittomakieli (7 opiskelijaa), venäjä (6 opiskelijaa), arabia (4 opiskelijaa), englanti (2 opiskelijaa) ja ruotsi (2 opiskelijaa). Vik kertoo, että koulutukseen on saatu erittäin motivoituneet opiskelijat, jotka ovat taustaltaan nimenomaan erikoistumiskoulutukseen sopivia.

Oikeustulkkauksen erikoistumiskoulutus kestää lukuvuoden, ja sen suorittaminen antaa kelpoisuuden hakea oikeustulkkirekisteriin. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti tulkkausalan ammattilaisille, joilla on korkeakoulututkinto ja jotka haluavat syventää työn ja koulutuksen kautta hankkimaansa ammattitaitoa ja asiantuntemusta oikeustulkkauksen alalla.

Lue lisää