Vuoden 2018 Tiedon helmi -palkinto yliopistonlehtori, dosentti Tuija Kinnuselle

13.4.2018 klo 14:30

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) opettajien ja tutkijoiden jaosto on antanut tämän vuoden Tiedon helmi -palkinnon yliopistonlehtori, dosentti Tuija Kinnuselle. Hänet palkittiin oikeustulkkauksen opetuksen valtakunnallisen kehittämisen hyväksi tekemästään yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä. 
 

Tuija Kinnunen on ollut puheenjohtajana Opetushallituksen nimeämässä oikeustulkin erikoisammattitutkintoa suunnitelleessa työryhmässä ja toiminut aktiivisesti oikeustulkkien erikoistumiskoulutusta kehittävässä O-ERKO-hankkeessa. Tutkimuksellaan hän on tehnyt oikeustulkkausta tunnetuksi Suomessa, ja hänen oikeusalan kääntämistä ja oikeustulkkausta käsitteleviä julkaisujaan käytetään korkeakouluissa oppimateriaalina. Lisäksi Kinnunen on kouluttanut oikeuslaitoksen henkilökuntaa eri puolilla Suomea.

 
Tiedon helmi -palkintoon kuuluu Helle Damkjaerin suunnittelema teräksinen taideteos, jonka palkittu saa haltuunsa seuraavaan palkitsemiskertaan saakka, sekä kunniakirja, joka jää palkitulle.
 
Palkinto luovutettiin Turussa Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen XVI symposiumin yhteydessä. KäTu-symposiumi pidetään tänä vuonna Turun yliopistossa 13.–14.4., ja sen teemana on Kääntämisen hinta. Teemalla halutaan herättää keskustelua kääntämisen ja tulkkauksen hinnasta sekä konkreettisessa että kuvaannollisessa merkityksessä.
 
Symposiumin verkkosivu
 
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
   
SKTL:n tiedottaja
Maarit Laitinen
044 3445 111
maarit.laitinen@sktl.fi